Veganer Ofen Rosenkohl mit Blumenkohlreis

Vegan ovengebakken spruitjes met bloemkoolrijst

Trek in vegan ovengebakken spruitjes met bloemkoolrijst? Dit gerecht is simpel, gezond, mild van smaak en je hebt er niet eens 25 minuten klaar om te serveren. Je kunt dit gerecht ook perfect integreren in je voorbereiding voor en na de maaltijd. sapkuur en de bereiding van je sapkuur.

Bereiding: 5 min.

Bereiding: 20 min.

Totale tijd: 25 min.

Keuken/Oorsprong: Regionaal

Ingrediënten (2 porties):

1 bloemkool

700 g spruitjes

50 ml olijfolie

1 rode ui

1 teentje knoflook

1 theelepel oregano

1 el gehakte peterselie

1 theelepel paprikapoeder

1 theelepel cayennepeper

1 theelepel zout

Peper naar smaak

100 g vegan kaas

150g Vega room

Verse peterselie 

Bereiding:

  1. Maak eerst de spruitjes schoon, snijd het steeltje eraf, snijd doormidden en doe in een kom
  2. Pel vervolgens de ui en knoflook en snijd ze fijn
  3. Marineer de spruitjes vervolgens met de olie en de kruiden, voeg de kaas toe en plaats 12-15 minuten in de oven (190 °C heteluchtoven)
  4. Rasp ondertussen de gewassen en uitgelekte bloemkool in kleine, fijne stukjes en doe in een hete pan (zonder olie & zonder kruiden)
  5. Bak de bloemkool tot hij goudgeel van kleur is en breng op smaak met een beetje zout en peper
  6. Meng tot slot de Vega room met wat verse peterselie
  7. Serveer op een bord en geniet!

Voedingswaarden (per portie):

374 kcal

44g koolhydraten

17,3g eiwit

9,6g vet

Recept video:

 

 

Terug naar de blog