Pompoen als heerlijk ingrediënt is te vinden in talloze recepten - maar wat gebeurt er met de zaden? Meestal belanden ze tijdens de bereiding in de vuilnisbak. Waar de meesten van ons niet aan denken: de zaden van de Hokkaido pompoen smaken echt heerlijk als ze geroosterd zijn en dienen als een perfect tussendoortjeals je iets zoekt om tussendoor op te knabbelen! Bovendien zijn de veganistische pompoenzaad snack ideaal als tussendoortje na je sapkuur en je hoeft geen slecht geweten te hebben.
Bereiding: 1 min.
Voorbereiding: 25 min.
Totale tijd: 26 min.
Keuken/Oorsprong: Regionaal
Ingrediënten (1 porties):
1 Hokkaido pompoen
Een beetje olijfolie
Bereiden:
- Snijd eerst de pompoen doormidden en verwijder de zaden
- Was vervolgens de pitten en leg ze op een keukendoek om te drogen.
- Ten slotte breng je ze op smaak met zout, peper en paprikapoeder. Leg de pompoenpitten op een bakplaat en zet ze 20 minuten in de oven op 180°C.
Voedingswaarden (per portie):
446 kcal
54g koolhydraten
19g eiwit
19g vet
Video recept: