Veganer Kürbiskern-Snack

Veganistische pompoenzaad snack

Pompoen komt als heerlijk ingrediënt in talloze recepten voor - maar wat gebeurt er met de zaden? Meestal belanden ze tijdens de bereiding in de vuilnisbak. Waar de meesten van ons niet aan denken: de zaden van de Hokkaido pompoen smaken echt heerlijk als ze geroosterd zijn en worden gebruikt als een perfect tussendoortjeals je iets zoekt om tussendoor op te knabbelen! Bovendien zijn de veganistische pompoenzaad snack ideaal als tussendoortje na je sapkuur en je hoeft geen slecht geweten te hebben.

Bereiding: 1 min.

Voorbereiding: 25 min.

Totale tijd: 26 min.

Keuken/Oorsprong: Regionaal

Ingrediënten (1 porties):

1 Hokkaido pompoen

Een beetje olijfolie

Bereiden:

  1. Snijd eerst de pompoen doormidden en verwijder de zaden
  2. Was vervolgens de pitten en leg ze op een keukendoek om te drogen.
  3. Ten slotte breng je ze op smaak met zout, peper en paprikapoeder. Leg de pompoenpitten op een bakplaat en zet ze 20 minuten in de oven op 180°C.

Voedingswaarden (per portie):

446 kcal

54g koolhydraten

19g eiwit

19g vet

Video recept:

 

Terug naar de blog