Kaffee beim Fasten – Die Tabus einer Saftkur

Koffie tijdens het vasten - de taboes van een sapkuur

In het dagelijks leven genieten we maar al te graag van luxe voedingsmiddelen zoals koffie, suiker, chocolade, alcohol of nicotine.om nieuwe energie op te doen of te herstellen van stressvolle periodes. Koffie in de vroege ochtend vrolijkt ons op en zorgt ervoor dat we ons klaar voelen voor de dag. Waarom is het dan zo belangrijk om bepaalde stimulerende middelen zoals koffie te laten staan tijdens het vasten? Dat vertellen we je in dit artikel.

Koffie tijdens sapvasten - ja of nee?

Zet het koffiezetapparaat aan en de dag kan beginnen - dat is waarschijnlijk hoe veel mensen zich 's ochtends voelen. Toch moet je tijdens het vasten of intermitterend vasten of de sapdieet - liever geen koffie drinken.

In principe hangt het ervan af hoe je je koffie drinkt - zwart of bij voorkeur met melk en suiker. Terwijl melk en suiker absoluut taboe zijn tijdens een sapdieet, is er niet veel in te brengen tegen een kopje zwarte koffie. Desalniettemin raden we je aan, tijdens het vasten je gebruikelijke koffieroutine op te geven. We vertellen je nu waarom.

Koffie tijdens het vasten - voors en tegens

Pro

Contra

Koffie kan de eetlust verminderen en het hongergevoel tegengaan

Wie de vastentijd ziet als een bewuste tijd van onthouding, zou geen koffie moeten drinken

Koffie kan de stofwisseling en bloedsomloop stimuleren

Zonder koffie tussendoor gun je je lichaam en darmen een welverdiende pauze

Zonder melk en suiker bevat koffie relatief weinig calorieën en kan het gedronken worden tijdens het vasten

Suiker en melk zijn taboe tijdens het sapdieet

Mogelijke hoofdpijn door het afkicken van cafeïne komt niet voor

Cafeïne heeft een negatief effect op je stressniveau en slaap

Koffie kan een lage bloedsuikerspiegel tegengaan en het lichaam een energieboost geven

Na het vasten is 1 klein kopje espresso meestal genoeg om het revitaliserende effect van cafeïne te voelen.

Waarom je geen koffie moet drinken tijdens het vasten

Zelfs als er geen gezondheidsrisico's verbonden zijn aan een kopje zwarte koffie per dag, moet je het niet drinken tijdens het sapvasten. Met sapvasten stel je jezelf en je lichaam bewust op de proef. Gedurende deze tijd onthoud je je van vast voedsel en laat je ook alle stimulerende middelen achterwege om je lichaam een pauze te gunnen. Je oefent mindfulness en leert je honger- en verzadigingsgevoelens op een nieuwe manier kennen.

De cafeïneonthouding die bij de vastenkuur hoort, is zeker een uitdaging voor je lichaam. Maar alleen wie op de juiste manier vast, kan de gewenste positieve resultaten bereiken:

  • Je lichaam wordt op nul gezet en krijgt de welverdiende pauze die het nodig heeft.
  • Je krijgt een beter besef van honger, verzadiging en je lichaam.
  • Na het vasten is het gemakkelijker om slechte eetgewoonten te doorbreken en gezondere gewoonten te introduceren.
  • Sapvasten is de ideale manier om een frisse start te maken met een bewuster dieet of zelfs levensstijl.

Dronk je vóór het sapvasten meerdere koppen koffie per dag? Na de kuur is één espresso meestal genoeg om het revitaliserende effect van de cafeïne te voelen.. Slaapstoornissen kunnen ook in het niets verdwijnen dankzij de cafeïneontwenning. En wist je dat Cafeïne een negatief effect heeft op je stressniveau? Als je stressniveaus permanent hoog zijn, kan dit je vatbaarheid voor ziekten verhogen. Ook de spreekt zich ook uit voor het opgeven van koffie tijdens het vasten.

LiveFresh tip tegen vermoeidheid in de ochtend

Niet alleen koffie maakt je 's ochtends wakker! Heb je al een van onze shots geproefd?

  • GemberstormGeeft een frisheidskick in de ochtend met veel vitamine C.
  • Kurkuma Kracht: Met zijn hoge vitamine C-gehalte is dit shot de perfecte metgezel voor je dagelijkse leven.
  • ZonneschijnbesOnze fruitige shot voorziet op natuurlijke wijze in je dagelijkse behoefte aan vitamine D.
  • Hé WakkerDe koudgeperste1 wake-up drink met natuurlijke cafeïne uit guarana maakt je 's ochtends wakker.

Als je niet zonder cafeïne kunt, raden we een kop groene thee aan in plaats van koffie.. Groene thee bevat kleine hoeveelheden cafeïne, wat vaak genoeg is om je een revitaliserend effect. Dit zou het makkelijker voor je moeten maken om te stoppen met koffie.

Wat moet ik vermijden tijdens een sapdieet?

Over het algemeen moet je alleen fruit- en groentesappen van LiveFresh consumeren, evenals water en ongezoete thee. Om je elektrolyten in balans te brengen, kun je van tijd tot tijd ook groentebouillon nemen. Maar koffie is niet het enige stimulerend middel dat je moet vermijden tijdens het vasten.

Vermijd alcohol

Als het op alcohol aankomt, is één ding duidelijk: Alcohol is absoluut taboe tijdens een sapdieet! Door je te onthouden van alcoholische dranken bescherm je je leverdie normaal verantwoordelijk is voor het afbreken van alcohol. Als je langere tijd geen alcohol drinkt, kun je positieve veranderingen opmerken:

  • Je concentratievermogen neemt toe
  • Je teint verfijnt
  • Je bloeddruk daalt
  • Slaapstoornissen kunnen verbeteren

Afzien van nicotine

Het zou geen nieuws moeten zijn dat roken schadelijk is voor je gezondheid. Als je tijdens de sapkuur giftige stoffen wilt vermijden, hoort daar ook het niet roken van sigaretten bij. Op deze manier geef je je lichaam en vooral je longen een pauze van nicotine en geef je ze de kans om te herstellen.

  • Je bloeddruk en hartslag worden geneutraliseerd
  • Je bloedsomloop wordt gestimuleerd
  • Je reuk- en smaakzin verbetert
  • Je longen regenereren
  • Je conditie verbetert

Het weglaten van nicotine tijdens het vasten kan Je startsein voor een rookvrij leven zijn!

Hoe kan ik mezelf voorbereiden op het stoppen met stimulerende middelen?

Natuurlijk moet je niet van de ene op de andere dag al deze stimulerende middelen opgeven Een sapdieet vereist een uitgebreide voorbereiding. Vanwege de grote verandering in het eetpatroon tijdens deze fase, moet je hartig voedsel een paar dagen voor de kuur vermijden en je dagelijkse consumptie van stimulerende middelen zoals koffie, alcohol en sigaretten verminderen.

In ons blogbericht leggen we uit hoe je je het beste kunt voorbereiden op het vasten: Tips om je voor te bereiden op een sapvastenkuur.

 

Veelgestelde vragen over koffie tijdens het vasten:

Is koffie drinken toegestaan tijdens het vasten?

Of het nu gaat om intermitterend vasten of sapvasten - bij vasten gaat het om bewuste verzaking. Om deze reden stimulerende middelen zoals koffie, suiker, chocolade, alcohol en nicotine te vermijdenom je lichaam een welverdiende pauze te gunnen. Alleen degenen die het vasten en alles wat daarbij hoort volhouden, zullen de gewenste positieve resultaten voor hun eigen gezondheid bereiken en hun lichaam een pauze gunnen. lichaam tot nul tijdens deze periode.

Wat mag je drinken als je aan het vasten bent?

Tijdens een LiveFresh sapdieet eet je in principe alleen fruit- en groentesappen en shots. Naast de sappen en shots is het in deze fase belangrijk om 2,5-3 liter water te drinken en dat is toegestaan, gebruik ongezoete theeom het lichaam gehydrateerd te houden. Voor een beetje afwisseling kun je ook groentebouillon drinken - om je elektrolytenniveaus in balans te brengen.

Welke bijwerkingen kan ik verwachten als ik stop met cafeïne?

Tijdens een sapkuur, waarbij je vast voedsel en bekende stimulerende middelen zoals koffie vermijdt, kunnen er bijwerkingen optreden naast de symptomen van de metabolische verandering. Typische symptomen zijn Hoofdpijn, pijnlijke ledematen, duizeligheid, koud gevoel, vermoeidheid en gebrek aan concentratie. Als je echter weet wat je kunt verwachten tijdens het vasten en je daarop voorbereidt, is het gemakkelijker om met de symptomen om te gaan. Bovendien maakt een goede voorbereiding de overgang gemakkelijker voor het lichaam en zul je je beter voelen tijdens het sapvasten. Wil je meer weten over de bijwerkingen van vasten? Bekijk dan onze blog: Sapkuur Bijwerkingen.

Terug naar de blog