Vegane Gemüsebrühe

Veganistische groentebouillon

Heel eenvoudig: Groenten + water = groentebouillon! Poedervormige groenten behoren tot het verleden. Het is echt zo makkelijk om zelf groentebouillon te maken - we hebben een geweldig recept voor je. We geven je ook een inzicht in hoe variabele de veganistische groentebouillon toepasselijk en wat voor soort voedingsstofversterker het kan zijn.

Ons recept voor jou: Veganistische groentebouillon

Onze veganistische groentebouillon met onder andere wortel, selderij en prei is jouw optimale sapkuur Metgezel. De 100% natuurlijke groentebouillon voorziet u tijdens de sapkuur van elektrolyten en verwarmt je van binnenuit van binnen naar buiten. In deze blogpost lees je precies welke ingrediënten je nodig hebt en hoe je de groentebouillon eenvoudig kunt bereiden. Aan het einde van dit recept vind je de receptvideo met onze chef Michi! 

Bereiding: 10 min.

Bereiding: 30 min.

Totale tijd: 40 min.

Keuken/Oorsprong: Regionaal

Ingrediënten (4 porties):

610 ml water

1 ui

2 wortel

1 prei

½ selderwortel

3 laurierbladeren

jeneverbessen

1 bos krulpeterselie

Peper & zout

1 theelepel olie

Tuinkers

Bereiden:

  1. Snijd eerst de prei in plakjes en snipper de ui fijn
  2. Was de bleekselderij en wortels en snijd ze in kleine plakjes
  3. Doe de olie in een pan en verhit deze
  4. Voeg de ui en groenten toe en fruit deze in de olie
  5. Was de peterselie en hak deze fijn
  6. Voeg de peterselie toe aan de pan samen met de laurierblaadjes en jeneverbessen
  7. Breng de soep aan de kook voor ongeveer 25 minuten
  8. Breng op smaak met zout en peper
  9. Werk af met tuinkers en serveer

Tip: Als je de groenten licht zout tijdens het bakken, komt er meer groentesap vrij en wordt je soep nog smaakvoller.

Voedingswaarden (per portie):

40,7 kcal

6,13g koolhydraten 

1,83g eiwit

0,3g vet

Recept video:   

Of het nu met hele groenten of "restjes" van groenten is - veganistische groentebouillon is zo veelzijdig

In ons recept hebben we de veganistische groentebouillon met de hele & verse groenten gemaakt. Maar als alternatief kunnen ook de afval van de groenten hiervoor. Dus vanaf nu kun je je aardappel-, ui- en wortelschillen, enz. in een afsluitbare zak in de koelkast en zodra je er ongeveer 3 handenvol van hebt, kun je ze gebruiken om je bouillon te maken. Je kunt ook de de groentebouillon invriezen in ijsblokjesbakjeszodat je het op elk moment kunt gebruiken. Als je alle groenten gebruikt, kun je de rest van de groenten aan het eind opmaken en er een heerlijke groentepuree van maken. Pureer hiervoor de groenten en meng het mengsel met een beetje sojamelk en veganistische boter. Breng vervolgens op smaak met een beetje zout en peper - en klaar is kees!

Je kunt de vegan groentebouillon ook gebruiken als een basis voor alle andere soepen of sauzen. gebruiken. Ook voor infusie voor quinoa, rijst, amarant en co. is het ook ideaal.

Extra portie voedingsstoffen

Door je geselecteerde groenten te laten sudderen, komen de voedingsstoffen die ze bevatten vrij en vormen ze de kern van de voedend effect van de bouillon. Je kunt bijvoorbeeld ook gember, kurkuma of kombu toevoegen om de voedingswaarde van je groentebouillon verder te verhogen. Dit voorziet je lichaam van extra vitaminen, mineralen en sporenelementen. De bovengenoemde ingrediënten verhogen bijvoorbeeld de concentratie vitamine A en C, evenals kalium, calcium en jodium in je veganistische groentebouillon.

Veganistische groentebouillon kan je immuunsysteem versterken

Vooral in het koude seizoen kun je je je immuunsysteem optimaal ondersteunen en versterken met groentebouillon. Als je je moe voelt, geen energie hebt of verkouden bent, kun je de revitaliserende en verkwikkende werking van een groentebouillon onmiddellijk gebruiken. Over het algemeen moet je goed voor je lichaam zorgen en geen belangrijke voedingsstoffen en vitamines missen. Bij LiveFresh maken we sappen en shots met functie - begin nu met uw sapdieet. De vegan groentebouillon voorziet je ondertussen van elektrolyten en kunnen daarom mogelijke dieptepunten vermijden.

Veelgestelde vragen over veganistische groentebouillon:

Waarom is groentebouillon niet veganistisch?

Je moet altijd twee keer kijken als je groentebouillon koopt - volgens de Voedseletiketteringsverordening worden toegevoegde aroma's vermeld als "aroma's" in de ingrediëntenlijst, bijvoorbeeld met de aanduiding "natuurlijk aroma". Natuurlijke aroma's zijn echter niet alleen van plantaardige oorsprong, maar kunnen ook van dierlijke oorsprong zijn. Instant groentebouillon kan daarom dierlijke aroma's bevattendezelfde geldt voor andere kant-en-klare producten zoals soeppakketten. Probeer dus eens ons veganistische recept!

Hoe schadelijk is groentebouillon?

Helaas kan groentebouillon ook ongezond zijn als je het in de supermarkt koopt en niet naar de ingrediëntenlijst kijkt. Ondanks de naam zitten er vaak weinig groenten in de bouillon en veel zout en smaakversterkers zoals suiker of glutamaat. Kook Je veganistische groentebouillon is het lekkerst jezelfzodat je weet welke lekkere en gezonde ingrediënten erin zitten.

Bevat groentebouillon gluten?

Commercieel verkrijgbare groentebouillon kan sporen van gluten bevatten. Je kunt eenvoudig zelf glutenvrije groentebouillon maken. Het voordeel: het is vers, smaakt heerlijk en is vrij van toevoegingen.

Terug naar de blog