Deze vegan bananenpannenkoeken zijn zo luchtig en zijn de perfect ontbijtals het snel en veganistisch moet zijn. Ons eenvoudige recept zonder eieren en boter werkt altijd! Ook voor de bereiding en nabewerking van je sapkuur zijn de pannenkoeken met deze voedingswaarden een perfect begin van de dag.
Bereidingstijd: 2 min.
Bereidingstijd: 5 min.
Totale tijd: 7 min.
Keuken/Oorsprong: Amerikaans
Ingrediënten (1 portie):
2 bananen
150g speltbloem
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel agavesiroop
1 theelepel kaneel
250 ml plantaardige melk
Kokosolie voor het bakken van de pannenkoeken
Optioneel: Dadelstroop als topping
Bereiding:
- Snijd eerst de bananen in hapklare stukken
- Meng nu de bloem met het bakpoeder, kaneel, agavesiroop en plantaardige melk tot een pannenkoekenbeslag
- Terwijl het beslag rust, zet je een pan op middelhoog vuur en voeg je wat kokosolie toe
- Draai dan geleidelijk de bananen in het beslag en leg ze in de pan, bak ongeveer 2 minuten aan beide kanten tot ze goudbruin zijn
- Schik tot slot de pannenkoeken op een bord en top af met een beetje dadelsiroop
- Smullen zonder schuldgevoel - geniet van de smaak!
Voedingswaarden (per pannenkoek):
21 kcal
4g koolhydraten
0,5g eiwit
0,1g vet