Vegan mango en kokoscurry

30 Minuten
Einfach
16.12.2024
Veganes Mango-Kokos-Curry
  • Hoofdgerecht
  • Veganistisch
Veganes Mango-Kokos-Curry
  • Hoofdgerecht
  • Veganistisch

Unser veganes Mango-Kokos-Curry mit Kichererbsen ist unglaublich einfach, cremig und vollgepackt mit frischen Mangostückchen. Dieses Gericht eignet sich perfekt als schnelles Soulfood-Abendessen. Mit nur wenigen Zutaten kannst Du ein gesundes und nahrhaftes Gericht zaubern, welches sich super für Deinen gesunden Ernährungsalltag nach Deiner 3, 5 oder 7 Tage Saftkur eignet.

Zutaten

2 Portionen
  • 200 g
    Wilde rijst
  • 1
    Uien
  • 1
    Knoflookteentjes
  • 400 g
    Tomaten
  • 250 ml
    Kokosmelk
  • 1 Kan
    Kikkererwten
  • 1.5 TL
    Garam Masala
  • Kerriepoeder
  • 2-3 TL
    Kerriepoeder
  • 1 TSP
    Komijn
  • Peper
  • Zouten
  • Chillis
  • Gember + kurkuma
  • Peterselie

Benötigte Küchenutensilien

Kookpot
Snijplank
Messen
Pan

Zubereitung

Bereidingstijd: 5 min.
Bereidingstijd: 25 min.
Totale tijd: 30 min.
  • 1

    Kook eerst de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking

  • 2

    Pel ondertussen de ui en knoflook en snijd ze fijn

  • 3

    Schil vervolgens de mango en snijd in grote blokjes

  • 4

    Verhit nu de olie in een grote pan, fruit de uien en knoflook tot ze doorschijnend zijn en voeg dan de kikkererwten toe en laat sudderen.

  • 5

    Voeg dan de mango toe, bak kort en voeg alle specerijen toe en bak ook kort

  • 6

    Blus af met kokosmelk en de gehakte tomaten en laat 10 minuten sudderen.

  • 7

    Voeg tot slot de verse kruiden en rijst toe en meng alles goed door elkaar

  • 8

    Nu opdienen en genieten! 

Naehrwerte

Pro Portion
kcal
432 kcal
Kohlenhydrate
56 g
Fett
9 g
Protein
12 g

Rezeptempfehlungen

 

Terug naar de blog