Boerenkool chips - gezond en lekker

45 Minuten
Einfach
13.12.2024
Grünkohl-Chips in einer grauen Schüssel auf einem Holztisch, ein gesunder und knuspriger Snack.
  • Hoofdgerecht
  • Koolhydraatarm
  • Eiwitrijk
Grünkohl-Chips in einer grauen Schüssel auf einem Holztisch, ein gesunder und knuspriger Snack.
  • Hoofdgerecht
  • Koolhydraatarm
  • Eiwitrijk

Grünkohlchips – das klingt erstmal so gesund, dass du fast vergisst, wie unfassbar lecker sie sind! Aber keine Sorge, wir sind hier, um das zu ändern. Vergiss alles, was du über Chips zu wissen glaubst, denn diese grünen Knuspertalente werden deine Snack-Welt auf den Kopf stellen

Du brauchst nur ein paar einfache Zutaten, einen Ofen, und voilà – du zauberst eine Snack-Revolution aus dem Ärmel, die nicht nur deinen Gaumen verwöhnt, sondern auch deinem Körper etwas Gutes tut. Ob zum Filmabend, als knackige Beilage zum Mittagessen oder einfach als gesunder Snack zwischendurch – Grünkohlchips sind die perfekte Wahl für alle, die es lecker, leicht und lässig mögen. Schnall dich an, denn wir starten jetzt die Knusper-Party!

Zutaten

2 Portionen
  • 130 g
    Meel
  • 130 g
    LiveFresh Koolhydraatarme Eiwitrijke Fusilli
  • 2 Kopjes
    Wortel groen
  • 50 g
    Parmezaanse kaas
  • 100 ml
    LiveFresh groentebouillons
  • 1 Handvol
    Feta
  • 20 g
    Pijnboompitten

Benötigte Küchenutensilien

Lepel
Pan
Blender
Kookpot
Snijplank

Zubereitung

Werktijd ca. 30 minuten
Kook/baktijd ongeveer 15 minuten
Totale tijd ongeveer 45 minuten
  • 1

    De Koolhydraatarme Eiwitrijke Pasta Kook in licht gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking tot de pasta beetgaar is. Giet af en zet apart, waarbij je een half kopje pastawater overhoudt.

  • 2

    Rooster de pijnboompitten licht in een pan zonder olie op middelhoog vuur tot ze goudbruin zijn. 

  • 3

    Doe de wortelgroenten, geraspte Parmezaanse kaas, groentebouillon, feta, sap van een halve citroen en de helft van de geroosterde pijnboompitten in een blender.

  • 4

    Voeg langzaam de olijfolie toe en mix alles tot een gladde pestosaus. Als de pesto te dik voor je is, kun je naar behoefte een beetje pastawater toevoegen om de gewenste consistentie te bereiken.

  • 5

    Breng de pesto op smaak met zout en peper.

  • 6

    Voeg de gekookte fusilli toe aan de pan en giet de wortelgroene pesto erover. Meng alles goed tot de pasta gelijkmatig bedekt is met de pesto.

  • 7

    Schik de pasta op twee borden en bedek met feta en een beetje versgeperst citroensap.

  • 8

    Geniet van de smaak!

Naehrwerte

Pro Portion
kcal
467
Kohlenhydrate
22g
Fett
26,7g
Protein
67g

Rezeptvideo

Rezeptempfehlungen

Terug naar de blog