Deze gebakken Havermout in appeltaartstijl zal je niet teleurstellen, want het is zeker een van de lekkerste manieren om 's ochtends van je havermout te genieten! Gebakken met stukjes appel en een chocoladevulling. Probeer ze nu!
Bereiding: 2 min.
Bereiding: 5 min.
Totale tijd: 7 min. + 25 min. oven
Keuken/Oorsprong: Regionaal
Ingrediënten (1 portie):
30g gerolde haver
10g eiwitmix vanille
5g erythritol
snufje kaneel
1 el appelmoes
½ theelepel bakpoeder
100 ml melk
10g pure chocolade
½ appel
Bereiding:
-
Pureer eerst alle ingrediënten behalve de chocolade en appel in een blender
-
Giet vervolgens de helft van het mengsel in een kleine ovenschaal
-
Verdeel vervolgens de pure chocolade erover en giet het resterende beslag erop
-
Plaats de ovenschaal nu 25 minuten in de voorverwarmde oven op 180 °C.
-
Karameliseer tot slot de helft van de gesneden appel met een beetje kaneel en erythritol in een hete pan en verdeel over de gebakken havermout.
-
Eet smakelijk!
Voedingswaarden (per 100g):
297kcal
38g koolhydraten
14g eiwit
8,5g vet
Recept video:
@daskochduolivefresh Lekkere Eiwitrijke Appeltaart Gebakken Havermout 🤩😋 #gesunderezepte #einfacherezepte #highprotein #daskochuo #livefresh ♬ Lovin On Me - Jack Harlow