Romige sneeuwknoedels met broodknoedels - vegetarisch kerstdiner

60 Minuten
Mittel
16.12.2024
Rahmgeschnezeltes mit Semmelknödeln - vegetarisches Weihnachtsessen
  • Hoofdgerecht
  • Eiwitrijk
  • Vegetarisch
Rahmgeschnezeltes mit Semmelknödeln - vegetarisches Weihnachtsessen
  • Hoofdgerecht
  • Eiwitrijk
  • Vegetarisch

Du suchst ein super leckeres Rezept für Rahmgeschnezeltes mit Semmelknödeln? Dann bist Du hier genau richtig! Dieses Gericht ist nicht nur ein Klassiker sondern kommt auch bei jedermann gut an. Genau das Richtige für ein Abend mit Deiner Familie und Freunden. Na los, worauf wartest Du?

Zutaten

2 Portionen
  • 6 pc
    Rol
  • 125 ml
    Melk
  • 2
    Eieren
  • 50 g
    Uien
  • Peterselie
  • 1 TBSP.
    Geklaarde boter
  • 0.5 TL
    Zouten
  • Peper
  • 1 Mespunt
    Nootmuskaatpoeder
  • 500 g
    Champignons
  • Kipfiletreepjes
  • 0.5
    Uien
  • 1 TBSP.
    LiveFresh groentebouillons
  • 1 TBSP.
    Tomatenpasta
  • Crème
  • 1 Glas
    Rode kool
  • 1
    Appels
  • 1 TSP
    Geklaarde boter

Benötigte Küchenutensilien

Snijplank
Messen
Kom
Pan

Zubereitung

Bereiding: 20 min.
Bereiding: 40 min.
Totale tijd: 60 min.
  • 1

    Snijd eerst de broodjes voor de knoedels in kleine stukjes en doe ze in een kom

  • 2

    Snijd vervolgens de ui en peterselie fijn en fruit deze in een pan op middelhoog vuur met geklaarde boter

  • 3

    Verwarm nu de melk, maar breng het niet aan de kook, voeg het samen met de peterselie en uien toe aan de broodjes, meng het goed en zet het 10 minuten opzij.

  • 4

    Doe dan de rode kool in een pan met de gesneden appel en de geklaarde boter, breng kort aan de kook en schakel dan terug naar middelhoog vuur

  • 5

    Maak nu de champignons schoon en snijd ze in stukjes en doe ze in een hete pan. Bak ze kort, voeg de uien toe en blijf bakken, roer de groentebouillon en tomatenpuree erdoor, giet de room erbij, voeg de veganistische kipfiletreepjes en verse peterselie toe en laat het geheel op een zacht vuurtje sudderen.

  • 6

    Breng een voldoende grote pan water aan de kook

  • 7

    Voeg ondertussen de eieren en kruiden toe aan het broodkruimeldeeg, meng goed en vorm er gelijkmatige balletjes van.

  • 8

    Zodra het water kookt, voeg je de knoedels toe, schakel je over naar middelhoog vuur en laat je het 20 minuten staan (het water mag niet meer koken).

  • 9

    Serveer tot slot op een bord en geniet!

Naehrwerte

Pro Portion
kcal
549 kcal
Kohlenhydrate
33 g
Fett
36 g
Protein
29 g

Rezeptvideo

@daskochduolivefresh Ihr braucht noch Inspo für euer vegetarisches Weihnachtsessen? 🤩 Wir haben was für euch gezaubert. 🎄 #gesunderezepte #weihnachtsessen #vegetarisch #daskochduo #livefresh ♬ Snowman - Sia

Rezeptempfehlungen

Terug naar de blog