Ben je het beu om gewoon je broccoli te koken? Dan hebben wij precies wat je zoekt! Deze knapperige broccolipuree is het perfecte bijgerecht of is ook perfect als tussendoortje. Probeer het eens, je zult het zeker lekker vinden!
Bereiding: 5 min.
Bereiding: 10 min.
Totale tijd: 15 min.
Keuken/Oorsprong: Regionaal
Ingrediënten (1 bakje):
1 broccoli
50 g geraspte mozzarella kaas
50g geraspte parmezaanse kaas
olijfolie
kruidenzout
Bereiden:
-
Verwarm de oven voor op 200° C heteluchtoven
-
Was vervolgens de broccoli, snijd de roosjes eraf, leg ze ongeveer 5 minuten in kokend water en laat ze goed uitlekken
-
Leg de roosjes nu op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze plat met een glas
-
Bestrijk vervolgens alles met olijfolie en bestrooi met geraspte kaas
-
Kruid tot slot met keukenzout en plaats in de voorverwarmde oven voor ongeveer 15-20 minuten.
-
Eet smakelijk!
Voedingswaarden (per 100g):
198,3kcal
5,1g koolhydraten
16,4g eiwit
11,3g vet
Recept video:
@daskochduolivefresh Gesmashte broccoli 🥦 Omdat groenten met kaas gewoon nog lekkerder zijn. 🤩 #gesunderezepte #einfacherezepte #daskochduo #livefresh ♬ MONACO - Stout konijn