Vegane Kürbis-Karotten-Kartoffel Suppe

Vegan pompoen-, wortel- en aardappelsoep

We zitten midden in de pompoenseizoen. De maanden september en oktober zijn voor ons de beste tijd om onze Pompoensoep met aardappelen en wortelen met aardappelen en wortelen. Het recept voor onze pompoensoep is snel en gemakkelijk te maken. De butternut-pompoensoep is geschikt voor het hele gezin of zelfs voor ons hele kantoor. Met deze onverslaanbare voedingswaarden is de veganistische pompoen-, wortel- en aardappelsoep ook geweldig om te integreren in je gezonde eetroutine. Als je begint met gezondere en bewustere eetgewoonten, is een 3,5 of 7-daags sapdieet je perfect ondersteunen. 

Bereiding: 5 min.

Voorbereiding: 20 min.

Totale tijd: 25 min.

Keuken/Oorsprong: Streekgebonden

Ingrediënten (1 portie):

1 muskaatpompoen

5 kleine aardappelen

4 wortelen

1 ui

knoflook

chilipeper

Kerrie

zout

Peper

Pompoenpitolie (optioneel)

Pompoenpitten

Bereiding:

  1. Snipper eerst de ui en knoflook.
  2. Was en snijd nu de wortelen, aardappelen en pompoen.
  3. Fruit vervolgens de ui en knoflook kort in een pan, voeg de groenten toe en bak tot ze licht gekleurd zijn.
  4. Als het klaar is, verwijder je een beetje van de pompoen en blus je de rest af met groentebouillon.
  5. Laat nog 20 minuten sudderen en pureer dan met een staafmixer.
  6. Voeg tot slot de kruiden toe en pureer opnieuw goed.
  7. Schik ten slotte op een diep bord en werk af met een beetje pompoenolie, pompoenpitten en de verwijderde pompoen. Eet smakelijk!

Voedingswaarden (per portie):

75 kcal 

12,6g koolhydraten

2,7g eiwit

3,1g vet

Recept video:

Terug naar de blog