Originelle Weihnachtsgeschenk-Ideen für Mann & Frau

Originele kerstcadeau-ideeën voor mannen & vrouwen

Welke cadeaus moet je dit jaar met kerst geven? Of het nu voor mannen of vrouwen is, voor vriend of vriendin, opa of oma, broer of zus - de beslissing voor een kerstcadeau is meestal niet makkelijk. Cadeaus moeten zo origineel mogelijk zijn en vreugde brengen. In dit artikel vertellen we je hoe je dit kunt bereiken. Laat je inspireren door onze cadeau-ideeën en geniet van de adventstijd voor Kerstmis zonder kerststress dankzij onze tips.

Vind het perfecte kerstcadeau voor mannen en vrouwen

Kerstcadeaus zijn een mooi gebaar om te laten zien dat je hebt nagedacht over wat de ander leuk zou vinden met Kerstmis. Het beste cadeau hoeft niet altijd groot of duur te zijn. Een klein cadeau of iets zelfgemaakt is vaak al genoeg om een glimlach op het gezicht van mannen en vrouwen te toveren.

De volgende 4 stappen helpen je om het perfecte cadeau voor Kerstmis te vinden:

  1. Beperk je budget: Bedenk eerst hoeveel je aan het cadeau wilt uitgeven.
  2. Richt je op interesses: Welke hobby's of interesses heeft de ontvanger en met welk cadeau zou je die persoon blij kunnen maken?
  3. Personaliseer: Vooral materiële geschenken kunnen vaak worden gepersonaliseerd - dit voegt een persoonlijk tintje toe.
  4. Inpakken: Niet alleen de cadeaus zelf zijn belangrijk. Het zegt ook veel hoe de cadeaus zijn ingepakt. Kerstpapier, strikken, linten en gepersonaliseerde labels of stickers maken de cadeaus extra speciaal.

Stem cadeau-ideeën af op interesses

We hebben een paar handige tips voor je, welk cadeau het beste past bij de persoon die het cadeau krijgt. Want of het nu een man of een vrouw is, iedereen heeft wel een bepaalde interesse.

Hoe is de ontvanger en wat maakt hem of haar speciaal?

  • RomantischIn dit geval scoor je punten bij je vriend of vriendin met gepersonaliseerde cadeaus. Wees creatief en ontwerp een liefdevol fotoboek met jullie herinneringen samen of een cadeaubon om samen tijd door te brengen. Met een zelfontworpen cadeaubonnenkalender kan je geliefde een jaar lang van je cadeau genieten.
  • handigGeef iets dat handig is en het dagelijks leven nog handiger maakt. Wat dacht je van een to-go koffiemok, een knusse deken of warme pantoffels? Geschenken zoals een bubbelbad en geurkaarsen kunnen ook voor ontspanning zorgen.
  • sportiefPraktische artikelen zoals een waterfles, koptelefoon of sportkleding kunnen hier de juiste keuze zijn. Leuke sportieve gadgets zoals indoor minigolf of airhockey worden meestal ook goed ontvangen en zorgen voor een goed humeur, zelfs bij slecht weer.
  • VoedingsbewustVoor vrienden of familieleden die aandacht besteden aan een evenwichtige voeding en veel belang hechten aan hun eigen welzijn of gewoon graag iets nieuws uitproberen, zijn de Sapkuur van LiveFresh een interessant cadeau-idee. Met de koudgeperste1 sappen en shots kunnen het lichaam en de darmen worden ontlast - perfect voor een reset na de feestdagen.
  • Culinaire interessesKijk uit naar interessante kruiden of speciale dranken zoals wijn of whisky. Voeg een bijpassend kookboek of een gegraveerd wijnglas toe en je originele kerstcadeaus zijn klaar.
  • leergierig: Een cadeau waar bijna niemand aan denkt voor kerst: een tijdschriftabonnement. Hiermee heeft de ontvanger een jaar lang iets te lezen en kan hij of zij meer te weten komen over onderwerpen als technologie, zaken, sport en meer. Cadeaus zoals leuke puzzels waarbij je je hersenen moet gebruiken, worden meestal ook goed ontvangen.
  • tech-savvyGeef praktische computergadgets cadeau die het leven makkelijker maken of een iconisch computerspel voor echte nerds. Een gepersonaliseerde muismat geeft je cadeau een persoonlijk tintje.

Stressvrij kerstcadeaus kopen

Om aan de kerststress te ontsnappen is vroeg plannen belangrijk. Noteer op tijd voor wie je cadeaus nodig hebt en maak de eerste notities met cadeau-ideeën voor elke persoon. De beste tijd om kerstcadeaus te kopen is november. Je hebt dan gegarandeerd tijd genoeg. In het huidige online tijdperk hoef je je natuurlijk niet per se door de mensenmassa heen te worstelen om een creatief en origineel kerstcadeau te bemachtigen.

Als je kiest voor kerstcadeaus van LiveFresh, kun je gemakkelijk online bestellen en het cadeau komt op tijd bij je aan - dat bespaart je tijd. Zo geniet je van een stressvrije advent.

Kerstcadeaus creatief inpakken

Als je kerstcadeaus mooi zijn ingepakt, toveren ze een glimlach op je gezicht zodra je ze ziet. Er zijn talloze ideeën op internet te vinden over hoe je van een cadeau een lust voor het oog kunt maken - wij hebben de beste tips hier voor je samengevat:

  • Kleur je eigen inpakpapier: Alles wat je nodig hebt is eenkleurig inpakpapier en een mooie pen. Als je het papier kleurt of erop schrijft, zien je cadeaus er bijzonder individueel uit.
  • Gepersonaliseerde labels of stickersGepersonaliseerde labels of stickers zorgen er niet alleen voor dat de cadeaus bij de juiste persoon terechtkomen, je kunt er ook heel persoonlijke uitspraken of felicitaties op schrijven.
  • DetailsKleurrijke cadeaulinten, kaneelstokjes, kerstballen, sterren of gedroogde sinaasappels voegen net dat beetje extra toe. Deze details maken cadeaus extra kerstig.

Ons beste cadeau-idee voor Kerstmis

Een cadeau dat velen blij maakt en ook nog nuttig is? Het kerstcadeau van LiveFresh. Het is geschikt voor iedereen en met slechts 1 klik heb je het perfecte cadeau voor je geliefden. De sappen en shots gemaakt van heerlijke groenten en fruit zorgen voor een heilzame vitaminekick. Patronen in verschillende smaken, thee en een kom cornflakes maken het cadeau compleet. De perfecte mix voor de start van een bewuster dieet.

Met dit kerstcadeau van LiveFresh geef je niet alleen heerlijke fruit- en groentesappen cadeau, maar ook de mogelijkheid voor een evenwichtigere levensstijl.

Tussen haakjes: Ken je de LiveFresh adventskalender - het smakelijke en rustgevende alternatief voor de adventstijd? Het zal de tijd voor Kerstmis verkorten.

Veelgestelde vragen over kerstcadeau-ideeën:

Wanneer is de beste tijd om kerstcadeaus te kopen?

In het beste geval zorg je voor al in november de kerstcadeaus. Zo vermijd je het ergste van de kerstdrukte en heb je gegarandeerd genoeg tijd. Zelfs online bestelde cadeaus online bestelde cadeaus komen nog op tijd voor Kerstmis. Bovendien zijn er in november meestal promoties zoals Black Friday, waar je echt kunt besparen. Als je pas kort voor kerst online cadeaus koopt, is het risico groot dat ze niet op tijd aankomen. Let op: Als je een adventskalender cadeau hebt, moet deze al klaar zijn op 1 december - voor adventskalender-inhoud.com vind je een heleboel leuke adventskalenderideeën. 

Wat zijn handige cadeau-ideeën voor Kerstmis?

Kerstcadeaus zijn echt nuttig als de ontvanger ze kan gebruiken. De kan natuurlijk heel verschillend zijn, afhankelijk van leeftijd, geslacht en interesses. Hier zijn een paar ideeën voor nuttige cadeaus voor Kerstmis:

  • Tijd samen: Geef iemand een cadeaubon voor iets om samen te doen - of het nu een gezellig kopje koffie in de stad is, een wandeling bij zonsopgang, een picknick in de wijngaard of een filmavond met popcorn.
  • ZelfgemaakteAfhankelijk van je interesses kun je gemakkelijk veel nuttige dingen zelf maken. Maak je eigen bakmix of probeer zelfgemaakte jam. Verzorgingsproducten zoals lippenbalsem kun je ook thuis maken met slechts een paar ingrediënten. Je zelfgemaakte cadeaus zijn in een mum van tijd klaar.
  • ThemadoosAfhankelijk van de hobby van de ontvanger kun je een gepersonaliseerde themadoos samenstellen. Gevuld met verschillende kruiden, een kookboek en een houten lepel is dit het perfecte cadeau voor alle hobbykoks. Uitgerust met verschillende zaden, tuinhandschoenen en een mooie gieter zullen alle hobbytuiniers zeker blij zijn met het cadeau. Wees creatief!
  • Hulp in het dagelijks leven: Als je weet dat een vriend vaak met hetzelfde probleem worstelt, kun je proberen hulp aan te bieden om het dagelijks leven gemakkelijker te maken. Wat dacht je van een waardebon voor oppas of autoverhuur? Stem het cadeau af op de behoeften van de ontvanger!

Welke kerstcadeaus voor volwassenen?

De doelgroep voor deze cadeaucategorie is erg groot. Hieronder vallen volwassenen die net 18 zijn geworden, maar ook mensen van 40-60 jaar of ouder. Het hangt er meestal ook vanaf of je op zoek bent naar kerstcadeaus voor mannen of vrouwen.

Ze hebben allemaal één ding gemeen: De cadeau-ideeën moeten speciaal en attent zijn. Hier zijn een paar ideeën:

  • Gepersonaliseerde cadeaus met gravureVolwassenen zijn meestal blij met gepersonaliseerde cadeaus. Een bril of sieraad met gravure is een teken van waardering en bijzonder persoonlijk.
  • CadeaubonnenAls je geen ander idee hebt, is een cadeaubon de beste keuze. Zo weet je zeker dat je niet het verkeerde cadeau geeft. Een cadeaubon voor een gedeelde ervaring valt meestal bijzonder goed in de smaak.
  • GadgetsLeuke gadgets zijn bijzonder geschikt voor mensen die niet volwassen willen worden. Of het nu voor thuis, op kantoor of buitenshuis is - de keuze aan technische gadgets, gimmicks en grapartikelen is enorm.
Terug naar de blog