Vegane cremige Kürbis-Pasta

Vegan romige pompoenpasta

ROMIGE POMPOEN PASTA! Het beste aan de herfst? Pompoen natuurlijk! Geroosterd met uien, verfijnd met haverdrank, geserveerd met pasta en op smaak gebracht met een paar kruiden, tover je in een handomdraai een heerlijk herfstgerecht op tafel. romig herfstgerecht Met soulfood-karakter! Bovendien is dit zacht recept geschikt voor de sapkuur voorbereiding, omdat het je optimaal voorbereidt op het vloeibare dieet.

Bereiding: 15 min.

Voorbereiding: 30 min.

Totale tijd: 45 min.

Keuken/Oorsprong: Regionaal

Ingrediënten (4 porties):

1 Hokkaido pompoen

4 el olijfolie

400 g volkoren pasta

knoflook

100ml haverdrank

100ml pastawater

1 snufje chili

zout

peper

Bereiden:

  1. Was eerst de pompoen, snijd doormidden, verwijder de pitten en snijd in kleine blokjes.
  2. Leg de pompoenblokjes nu op een bakplaat, besprenkel ze met olijfolie en zout en plaats ze ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.
  3. Kook vervolgens de pasta in kokend gezouten water gedurende ongeveer 8-9 minuten en zet twee tot drie pollepels van het pastawater opzij.
  4. Laat de pompoenblokjes iets afkoelen en zet een kommetje met de blokjes apart.
  5. Voeg vervolgens het overgebleven pastawater toe aan de pompoen en pureer met een staafmixer.
  6. Zet vervolgens een pan op het vuur, voeg een pollepel van de pompoenpuree toe en meng met een beetje pastawater tot een romig mengsel.
  7. Voeg tot slot de kruiden en pasta toe, meng alles goed en serveer op een bord. Eet smakelijk!

Voedingswaarden (per portie):

499 kcal 

75g koolhydraten

19g eiwit

12g vet

Recept video:

Terug naar de blog