Gebrannte Mandeln

Geroosterde amandelen

Onze geroosterde amandelen kun je gemakkelijk zelf maken. We laten je zien hoe je ze klaarmaakt, zodat ze net zo smaken als op de kermis of zelfs nog lekkerder! Je moet het absoluut proberen!

Bereiding: 15 min.

Bereiding: 30 min.

Totale tijd: 45 min.

Keuken/Oorsprong: Oriënt

Ingrediënten (1 portie):

200 g amandelen

100g suiker

100 ml water

1 zakje vanillesuiker

½ theelepel kaneel

½ theelepel zeezout

Bereiden:

  1. Doe eerst de suiker, vanillesuiker, kaneel en zeezout bij elkaar in een pan en meng een beetje.
  2. Voeg nu het water toe en breng het aan de kook zonder te roeren.
  3. Voeg dan de amandelen toe en blijf op hoog vuur koken, onder voortdurend roeren, tot het water verdampt is en de suiker droog is.
  4. Verlaag nu de temperatuur een beetje en blijf roeren tot de suiker een beetje begint te smelten en de amandelen een beetje glanzen.
  5. Giet de amandelen ten slotte op een bakplaat, trek ze met twee vorken uit elkaar en laat ze afkoelen. 

Voedingswaarden (per portie):

582 kcal

41g koolhydraten

15g eiwit

38g vet

Recept video:

Terug naar de blog