Veganer Kichererbsen-Möhren-Salat

Vegan salade van kikkererwten en wortel

Misschien wel je nieuwe favoriete recept: vegan kikkererwten en wortelsalade. Dit recept is snel te maken en bestaat uit Wortelen, een beetje chilipeper en munt. De salade is knapperig en fris en de verse munt past perfect bij de kikkererwten. Dit gerecht is ook ideaal als maaltijdvoorbereidingdie je mee kunt nemen naar je werk. Voor een sapkuur raden we aan het voor en na te bereiden. Onze vegan kikkererwten- en wortelsalade is hier ook geschikt als gerecht. 

Bereiding: 5 min.

Bereiding: 10-15 min.

Totale tijd: 15-20 min.

Keuken/Oorsprong: Regionaal

Ingrediënten (4 porties):

3 wortelen

½ rode chilipeper

½ ui

1 el olijfolie

2 el sesamolie

½ theelepel komijn

1 theelepel agavesiroop

200 ml groentebouillon

1 blik kikkererwten

1 el sesamzaad

2 el citroensap

zout

peper

Muntblaadjes

Bereiden:

  1. Was eerst de wortelen, halveer ze en snijd ze in dunne plakjes.
  2. Snijd vervolgens de chilipepers en ui fijn en bak kort in een pan met de wortelen
  3. Blus nu af met groentebouillon en laat kort inkoken
  4. Voeg dan de kikkererwten toe en laat op laag vuur sudderen tot de wortelen gaar zijn, giet af en laat iets afkoelen
  5. Meng tot slot de overige ingrediënten tot een dressing en voeg toe aan de salade
  6. Je salade is klaar! Eet smakelijk. 

Voedingswaarden (per portie):

345 kcal

21g koolhydraten

7g eiwit

25g vet

Recept video:

Terug naar de blog