Herstellung von veganen Panelle di Ciciri, einer sizilianischen Spezialität: Zerkleinerung der Kichererbsen in einem Mixer, das Formen der Mischung zu rechteckigen Stücken, und das fertige Gericht serviert mit einem cremigen Dip.

Vegan Panelle di Ciciri

De veganistische Panelle di Ciciri zijn nu een klassieker van het Siciliaanse straateten, naar het eiland gebracht tussen de 9e en 11e eeuw tijdens de verovering door de volkeren van Noord-Afrika. Dit geweldige recept is ontstaan dankzij de culinaire principes en de liefde voor experimenteren van de Noord-Afrikaanse culturen. In het begin waren de kleine stukjes deeg niet erg smakelijk in hun rauwe vorm. Dus probeerden ze het broodkruim in hete olie te bakken en kwamen ze op een culinaire lekkernij. Je vindt de ingrediënten en de bereiding in deze blogpost. Een optimale voorbereiding is essentieel voor je sapkuur essentieel - deze lichte maaltijd is daar bijzonder geschikt voor. Geniet van de smaak! 

Bereidingstijd: 5 min.

Bereidingstijd: 5-10 min.

Totale tijd: 15 min.

Keuken/Oorsprong: Italiaans

Ingrediënten (2 porties):

200 g gezwollen kikkererwten

100 g ongezwollen kikkererwten

250 g water

½ theelepel zout

1 theelepel paprikapoeder

Verse peterselie

Olijfolie

Bereiding:

  1. Week de kikkererwten eerst een nacht in koud water
  2. Mix nu de gezwollen kikkererwten met een blender tot een dikke pasta
  3. Voeg vervolgens het water, paprikapoeder, zout en verse peterselie toe en mix nogmaals kort met een staafmixer
  4. Giet het mengsel vervolgens in een pan en breng langzaam aan de kook, onder voortdurend roeren, tot het mengsel een dikke, gladde consistentie heeft
  5. Spreid het mengsel met een spatel gelijkmatig uit over een met bakpapier beklede bakplaat tot het ongeveer 5 mm dik is
  6. Laat het mengsel afkoelen en snijd het dan in kleine reepjes/vierkantjes
  7. Bak ze in porties in ruim hete olie goudbruin, laat uitlekken en serveer warm. Klaar!

Voedingswaarden (per 100g):

174 kcal

12,9g koolhydraten

8,4g eiwit

5,7g vet

Recept video:

Terug naar de blog