De veganistische zwarte bonenburger met een zwarte bonenpatty met geroosterde champignons en walnoten en een heerlijke romige hamburgersaus om je tanden in te zetten. Wedden dat we dat kunnen? Zeker weten! Met maar een paar ingrediënten kun je een gezonde en voedzame burger die trouwens ook geweldig is voor je sapdieet voorbereiding of opvolging.
Bereidingstijd: 15 min.
Voorbereidingstijd: 25 min.
Totale tijd: 40 min.
Keuken/Oorsprong: Mexicaans
Ingrediënten (4 burgers):
250g gekookte zwarte bonen
70g gerolde haver
1 theelepel sojasaus
1 theelepel tijm
1 theelepel komijn
150 g champignons
4 el olijfolie
1 theelepel zout
½ rode ui
40 g walnoten
Voor de hamburgersaus:
2 theelepels veganistische mayo
2 theelepels ketchup
1 theelepel mosterd
2 augurken
zout
peper
Bereiden:
- Pureer eerst 2/3 van de bonen samen met de havervlokken, sojasaus en kruiden in een blender
- Snijd vervolgens de gewassen champignons in kleine stukjes en bak ze kort in een hete pan voordat je ze toevoegt aan het mengsel
- Hak de walnoten fijn en voeg ook toe aan het mengsel
- Voeg nu de kruiden en de overgebleven bonen toe aan het mengsel, meng nogmaals kort en vorm er pasteitjes van
- Snijd voor de hamburgersaus de augurken in kleine stukjes en meng met de mayo, ketchup, mosterd, zout en peper
- Bak de pasteitjes vervolgens goed aan in een hete pan of op de grill tot ze goudbruin zien
- Snijd de hamburgerbroodjes open en leg ze ook even in de pan
- Beleg nu de hamburgerbroodjes en je kunt genieten van je burger!
- Smakelijk!
Voedingswaarden (per portie):
427 kcal
54g koolhydraten
11,3g eiwit
17g vet