Reiswaffel-Schoko Bars

Chocoladerepen van rijstwafels

Deze heerlijke en gezonde Rijstwafel Chocoladerepen zijn perfect als snack voor tussendoor of als zoete traktatie na een maaltijd. De combinatie van krokante rijstwafels, romige amandelboter & pure chocolade is perfect voor gezondheidsbewuste eters! 

Bereiding: 2 min.

Bereiding: 10 min.

Totale tijd: 12 min. + 1 hr. 

Keuken/Oorsprong: Regionaal

Ingrediënten (1 bakje):

100g rijstwafels

100g amandelboter

150g pure chocolade

2 el agavesiroop (of een andere zoetstof naar keuze)

Bereiden:

  1. Verkruimel de rijstwafels in kleine stukjes en meng ze met de amandelboter en agavesiroop tot je een plakkerig mengsel hebt

  2. Bekleed nu een ovenschaal of een rechthoekig bakblik met bakpapier en verdeel het mengsel over een bakplaat.Druk het rijstwafel- en amandelbotermengsel gelijkmatig aan zodat er een glad oppervlak ontstaat

  3. Hak vervolgens de pure chocolade grof en smelt in een hittebestendige bak boven een bain-marie

  4. Giet de gesmolten chocolade over de rijstcake en het amandelpastamengsel en verdeel gelijkmatig

  5. Zet de ovenschaal vervolgens in de koelkast en laat de chocoladerepen minstens 1 uur afkoelen

  6. Zodra de chocoladerepen zijn uitgehard, uit de vorm halen en in de gewenste vorm snijden

Voedingswaarden (per 100g):

617,9kcal

31,8g koolhydraten

12,9g eiwit

48,2g vet

Recept video.

@daskochduolivefresh Dit moet je proberen 🤤♥️ #einfacherezepte #schnellerezepte #gesunderezepte #rezeptideen #dieetrecept #lowcarb #reiswaffel ♬ oorspronkelijk geluid - Ian Asher

 

Terug naar de blog