Deze heerlijke en gezonde Rijstwafel Chocoladerepen zijn perfect als snack voor tussendoor of als zoete traktatie na een maaltijd. De combinatie van krokante rijstwafels, romige amandelboter & pure chocolade is perfect voor gezondheidsbewuste eters!
Bereiding: 2 min.
Bereiding: 10 min.
Totale tijd: 12 min. + 1 hr.
Keuken/Oorsprong: Regionaal
Ingrediënten (1 bakje):
100g rijstwafels
100g amandelboter
150g pure chocolade
2 el agavesiroop (of een andere zoetstof naar keuze)
Bereiden:
-
Verkruimel de rijstwafels in kleine stukjes en meng ze met de amandelboter en agavesiroop tot je een plakkerig mengsel hebt
-
Bekleed nu een ovenschaal of een rechthoekig bakblik met bakpapier en verdeel het mengsel over een bakplaat.Druk het rijstwafel- en amandelbotermengsel gelijkmatig aan zodat er een glad oppervlak ontstaat
-
Hak vervolgens de pure chocolade grof en smelt in een hittebestendige bak boven een bain-marie
-
Giet de gesmolten chocolade over de rijstcake en het amandelpastamengsel en verdeel gelijkmatig
-
Zet de ovenschaal vervolgens in de koelkast en laat de chocoladerepen minstens 1 uur afkoelen
-
Zodra de chocoladerepen zijn uitgehard, uit de vorm halen en in de gewenste vorm snijden
Voedingswaarden (per 100g):
617,9kcal
31,8g koolhydraten
12,9g eiwit
48,2g vet
Recept video.
@daskochduolivefresh Dit moet je proberen 🤤♥️ #einfacherezepte #schnellerezepte #gesunderezepte #rezeptideen #dieetrecept #lowcarb #reiswaffel ♬ oorspronkelijk geluid - Ian Asher