Weer zin in iets nieuws? Met verse aardbeien en sappige bananen, de heerlijke minipannenkoekjes perfect voor een evenwichtig ontbijt of voor een gezond tussendoortje tussendoor!
Bereiding: 5 min.
Bereiding: 15 min.
Totale tijd: 20 min.
Keuken/Oorsprong: Regionaal
Ingrediënten (2 porties):
100g aardbeien
1 rijpe banaan
100g bloem
1 theelepel bakpoeder
150 ml havermelk
1 EETLEPEL. Vegan eiwitdrank - vanille (optioneel)
1-2 el agavesiroop (of een andere zoetstof naar keuze)
Bereiding:
-
Was de aardbeien, verwijder het groen en snijd in dunne plakjes. Pel de banaan en snijd ook deze in dunne plakjes.
-
Meng nu de bloem en het bakpoeder in een kom. Voeg geleidelijk de havermelk toe en roer goed tot je een glad beslag hebt. Voeg indien gewenst eiwitpoeder toe en meng goed
-
Laat het deeg een paar minuten rusten zodat het bakpoeder kan inwerken.
-
Vet vervolgens een pan licht in en verwarm deze
-
Doop nu de plakjes fruit in het beslag, leg ze in de pan en bak ze op middelhoog vuur aan beide kanten goudbruin. Herhaal dit tot het beslag en het fruit op zijn.
-
Stapel de afgewerkte minipannenkoekjes op een bord en houd ze warm terwijl je met het resterende beslag en fruit aan de slag gaat.
-
Besprenkel tot slot met agavesiroop of garneer met andere toppings zoals yoghurt, noten of kokosschilfers naar wens.
Voedingswaarden (per portie):
346,9kcal
67g koolhydraten
12,7g eiwit
2,1g vet
Recept video:
@daskochduolivefresh Hoe lekker zijn deze mini-pannenkoekjes 😍♥️ #daskochduo #rezeptideen #einfacherezepte #schnellerezepte #gesunderezepte #healthyfoodideas #viralfoodrecipes #dieetrecept ♬ La Vie En Rose - Emily Watts