Haselnussmakronen

Hazelnoot bitterkoekjes

Hazelnootmakronen lijken op het eerste gezicht misschien een beetje saai, maar ze horen thuis op elk goed koekjesbord! Geen wonder, want deze kleine koekjes smaken vochtig, zoet en heerlijk dankzij de gemalen hazelnoten. Met ons eenvoudige recept maak je gemakkelijk gezonde hazelnootmakronen! 

Bereiding: 5 min.

Bereiding: 20 min.

Totale tijd: 25 min. + 20-25 min. baktijd

Keuken/Oorsprong: Duits 

Ingrediënten (1 portie):

125 g gemalen hazelnoten

80g erytritol

15-20 hele hazelnoten

2 eiwitten

vers vanillestokje

¼ theelepel kaneel

1 snufje zout

bakwafels


Bereiden:

  1. Verwarm eerst de oven voor op 150 °C boven-onderwarmte

  2. Klop vervolgens de eiwitten stijf met een handmixer

  3. Spatel vervolgens de overige ingrediënten behalve de hele hazelnoten door het opgeklopte eiwit

  4. Spreid nu de wafels uit op een met bakpapier beklede bakplaat en schep het mengsel op de wafels met behulp van twee theelepels

  5. Druk vervolgens een hele hazelnoot op elke notenmacaron en plaats in de oven voor ongeveer 20-25 minuten.

  6. Laat de bitterkoekjes volledig afkoelen en geniet.

 

Voedingswaarden (per 100g):

320kcal

4,3g koolhydraten                         

10,4g eiwit

21,4g vet

Recept video:

@daskochduolivefresh Vandaag maken we suikervrije hazelnootmakronen uit onze kerstbakkerij 🤶🥰 #gesunderezepte #kerstbakkerij #koekjes #daskochuo #livefresh ♬ Sleeënrit - Ella Fitzgerald
Terug naar de blog