Vegane gefüllte Tomaten mit Quinoa und Spinat

Vegan gevulde tomaten met quinoa en spinazie

Heerlijk, veelzijdig en makkelijk te bereiden. Onze chef Michi heeft vegan gevulde tomaten met quinoa en spinazie op tafel gezet. Bovendien kan dit recept ideaal geïntegreerd worden in je sapdieet voorbereiding en opvolging, maar ook in een gezond dagelijks dieet. Hoe je deze heerlijke maaltijd zelf kunt bereiden, lees je in dit artikel. Zoals altijd vind je onderaan het artikel ook de video van het recept. Veel plezier met koken!

Ingrediënten (2 porties):

2 grote vleestomaten

60 g quinoa

100g spinazie

½ teentje knoflook

½ handvol zwarte olijven (ongeveer 8 stuks)

½ theelepel zout

½ theelepel peper

1 theelepel oregano

1 theelepel olijfolie

Geraspte vegan parmezaanse kaas

Bereiden:

Verwarm eerst de oven voor op 180 °C.  Snijd vervolgens het topje van de twee tomaten en zet apart voor later. Schep de tomaten voorzichtig uit met een mes en een lepel. Spoel de quinoa af onder koud water en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking in 10-15 minuten gaar. Snijd vervolgens de knoflook in kleine blokjes en fruit deze in een beetje olijfolie. Was de spinazie grondig en voeg deze toe aan de pan. Stoom de spinazie op laag vuur tot hij gaar is. Ontpit de olijven, snijd ze in kleine stukjes en meng ze goed met de spinazie en quinoa. Verdeel de vegan Parmezaanse kaas erover en breng alles op smaak met zout, peper en oregano. Vul de tomaten met het spinazie- en quinoamengsel. Leg de tomaten op een bakplaat bekleed met bakpapier. Een ronde werkt hier goed om te voorkomen dat de tomaten omvallen. Leg tot slot het deksel op de tomaten en zet ongeveer 15 minuten in de oven.  

Let op: Als de tomaten te lang in de oven staan, breken ze uit elkaar.

Voedingswaarden (per portie):

249 kcal

25g koolhydraten

8g eiwit

12g vet

Video recept:

 

Terug naar de blog