Vegan gevulde tomaten met quinoa en spinazie

Mittel
16.12.2024
Vegane gefüllte Tomaten mit Quinoa und Spinat
  • Hoofdgerecht
  • Veganistisch
Vegane gefüllte Tomaten mit Quinoa und Spinat
  • Hoofdgerecht
  • Veganistisch

Lecker, vielfältig und einfach in der Zubereitung. Unser Koch Michi hat vegane gefüllte Tomaten mit Quinoa und Spinat gezaubert. Zudem lässt sich dieses Rezept ideal in Deine Saftkur Vor- und Nachbereitung sowie in einen gesunden Ernährungsalltag einbauen. Wie Du diese leckere Mahlzeit selbst zubereiten kannst, findest Du in diesem Beitrag. Ganz unten im Beitrag findest Du außerdem wie immer das Video zum Rezept. Viel Spaß beim Nachkochen!

Zutaten

2 Portionen
  • 2
    Vleestomaten
  • 60 g
    Quinoa
  • 100 g
    Spinazie
  • 0.5
    Knoflookteentjes
  • 8 pc
    Olijven
  • 0.5 TL
    Zouten
  • 0.5 TL
    Peper
  • 1 TSP
    Oregano's
  • 1 TSP
    Olijfolie
  • Parmezaanse kaas

Benötigte Küchenutensilien

Oven
Snijplank
Messen
Lepel
Kookpot
Pan

Zubereitung

  • 1

    Verwarm eerst de oven voor op 180 °C.

  • 2

    Snijd vervolgens de bovenkant van de twee tomaten af en leg ze opzij voor later. Schep de tomaten voorzichtig uit met een mes en een lepel.

  • 3

    Spoel de quinoa af onder koud water en kook 10-15 minuten volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  • 4

    Snijd vervolgens de knoflook in kleine blokjes en fruit deze in een beetje olijfolie.

  • 5

    Was de spinazie grondig en voeg deze toe aan de pan.

  • 6

    Stoom de spinazie op laag vuur tot hij gaar is. Ontpit de olijven, snijd ze in kleine stukjes en meng ze goed met de spinazie en quinoa.

  • 7

    Verdeel de vegan Parmezaanse kaas erover en breng alles op smaak met zout, peper en oregano.

  • 8

    Vul de tomaten met het spinazie- en quinoamengsel.

  • 9

    Leg de tomaten op een bakplaat bekleed met bakpapier. Een ronde bakplaat werkt hier heel goed om te voorkomen dat de tomaten omvallen.

  • 10

    Leg tot slot het deksel op de tomaten en zet het geheel ongeveer 15 minuten in de oven. 

Naehrwerte

Pro Portion
kcal
249 kcal
Kohlenhydrate
25 g
Fett
12 g
Protein
8 g

Rezeptempfehlungen

Terug naar de blog