Badridschani: Vegane georgische Variante an Feldsalat mit Granatapfel- und Walnusskernen

Badridzhani: Veganistische Georgische versie van veldsla met granaatappel en walnootpitten

Ben je op zoek naar een heerlijk veganistisch zomerrecept? Dan hebben wij precies wat je zoekt: veganistische Georgische badridzhani met veldsla en granaatappel- en walnootpitten. Hoe je dit heerlijke recept bereidt, lees je hier van ons. Onderaan de post vind je het recept als video met onze chef Michi.

Veel plezier met uitproberen!

Ingrediënten voor de badridshani (2 porties):

1 aubergine

100 g walnoten

½ kleine uien

1 teentje knoflook

1 klein handje granaatappelpitjes

1 theelepel paprikapoeder

½ theelepel chilipoeder

½ theelepel komijn

1 snufje kaneel

2 el olijfolie

1 klein scheutje witte wijn

5 stengels verse peterselieblaadjes

Bereiding Badridschani:

Snijd de aubergine in de lengte in plakken van 5-7 mm dik en bestrooi ze aan beide kanten met zout. Leg ze vervolgens op een paar vellen keukenpapier. Verwijder vervolgens de pitjes uit de granaatappel. Verhit de olie in een pan en bak de aubergine aan beide kanten goudbruin. Zet dan opzij om af te koelen.

Snipper de knoflook en ui voor de vulling, pluk de peterselie en doe alles in een blender of blenderkan samen met de walnoten, specerijen, olijfolie en een scheut witte wijn. Verwerk de ingrediënten tot een gladde crème en voeg eventueel nog wat water of olie toe. Smeer tot slot ongeveer 1 eetlepel van de walnotencrème op elk van de aubergineplakken. Druk er een paar granaatappelpitjes in en rol alles op.

Ingrediënten voor de veldsla (2 porties):

100 g veldsla

1 handvol granaatappelpitjes

50g walnootpitten

80g veganistische herderskaas

2 el citroensap

balsamicoazijn

olijfolie

peper & zout

Granaatappelsap (bij voorkeur van LiveFresh)

Bereiding van veldsla:

Zet de overgebleven granaatappelpitjes van de vegan badirajani apart. Roer een sladressing van zout, peper, citroensap, balsamicoazijn en een scheutje LiveFresh granaatappelsap door elkaar. Was vervolgens de veldsla en hak de vegan herderskaas fijn. Doe de granaatappelpitjes in een kom met de veganistische herderskaas, walnoten en sla en meng alles goed met de dressing. Serveer de salade met de vegan badridshani. 

Veel plezier met koken!

Voedingswaarden (per portie):

Badridzhani:

550 Kcal 

17g koolhydraten

10g eiwit 

48g vet

Veldsla:

411 Kcal

12g koolhydraten

13g eiwit 

35g vet

De vegan badridshani met veldsla zijn perfect om regelmatig in een gezond dieet te verwerken. Om je dieet op de lange termijn gezonder te maken, gebruik je een 3, 5 of 7-daags sapdieet en leg je de basis voor een gezondere & bewustere levensstijl. 

 Video met recept: 

 

Terug naar de blog