Gazpacho Andalusia

Gazpacho Andalusië

Gazpacho is een koude soep uit Zuid-Spanje gemaakt van ongekookte groenten. Het is het perfecte voorgerecht en bijzonder geschikt voor warmere dagen. De soep is licht verteerbaar, ongelooflijk lekker en kan worden bereid in slechts 10 minuten. Dit recept is ook perfect om te bereiden voor je sapdieetomdat het je optimaal voorbereidt op het vloeibare voedsel. Welke ingrediënten je nodig hebt en hoe je de gazpacho bereidt, lees je in dit artikel. De video van het recept vind je onderaan het artikel.

Ingrediënten (500ml/ca. 2 porties):

500 g trostomaten

2 sneetjes toast

30 ml sherryazijn

60 ml olijfolie

1 rode peper

1 rode ui

2-3 teentjes knoflook

1 komkommer

peper & zout

Zoetstof indien nodig

basilicum

Bereiding:

  1. Halveer eerst de tomaten, snijd de komkommer in hapklare stukken en doe beide in een blender. Mix tot je een soep zonder brokken hebt.
  2. Snijd ook de paprika's en toast in hapklare stukken en doe beide in de blender samen met de ui, knoflooktenen, sherryazijn, olijfolie en kruiden en pureer alles goed door elkaar
  3. Giet de soep uit de blender in een diepe schaal en top af met olijfolie en basilicum

Voedingswaarden (per portie):

414 kcal

28g koolhydraten

6,6g eiwit

29,3g vet

Recept video: 

 

Terug naar de blog