Romig, nootachtig, heerlijk en supermakkelijk te bereiden. Onze kastanjesoep met pretzel topping is het perfecte kerstvoorgerecht of is altijd perfect als het buiten lekker koud is!
Bereiding: 5 min.
Bereiding: 20-25 min.
Totale tijd: ongeveer 30 min.
Keuken/Oorsprong: regionaal
Ingrediënten (4 porties):
500g voorgekookte kastanjes
1 middelgrote ui
1 in blokjes gesneden wortel
1 selderijstengel
750 ml groentebouillon
200 ml vegan kookroom
2 el vegan boter
zout
peper
Brood Croutons
Bereiden:
-
Smelt eerst de boter in een grote pan en fruit de uien tot ze glazig zijn.
-
Voeg nu de wortel en selderij toe, bak kort, voeg de kastanjes toe en sauteer verder
-
Blus af met de groentebouillon en laat ongeveer 20 minuten op een middelhoog vuur sudderen
-
Haal de soep dan van het vuur en pureer met een staafmixer tot een romige consistentie.
-
Voeg nu de room toe, roer goed door en breng op smaak met zout en peper
-
Maak de kastanjesoep af met verse kruiden en broodcroutons
-
Eet smakelijk!
Voedingswaarden (per 100g):
343,2kcal
36,1g koolhydraten
3,7g eiwit
14,8g vet
Recept video:
@daskochduolivefresh Snelle en makkelijke kastanjesoep. 🌰🤩 Als je het door de camera kon ruiken - een echte traktatie. 🥰 #daskochduo #livefresh #maronen #maronensuppe #schnellerezepte #Gezondheid ♬ origineel geluid - 🎄Snelheid Audios🎄