Vegane Maronensuppe

Veganistische kastanjesoep

Romig, nootachtig, heerlijk en supermakkelijk te bereiden. Onze kastanjesoep met pretzel topping is het perfecte kerstvoorgerecht of is altijd perfect als het buiten lekker koud is!

Bereiding: 5 min.

Bereiding: 20-25 min.

Totale tijd: ongeveer 30 min.

Keuken/Oorsprong: regionaal

Ingrediënten (4 porties):

500g voorgekookte kastanjes

1 middelgrote ui

1 in blokjes gesneden wortel

1 selderijstengel

750 ml groentebouillon

200 ml vegan kookroom  

2 el vegan boter

zout

peper

Brood Croutons


Bereiden:

  1. Smelt eerst de boter in een grote pan en fruit de uien tot ze glazig zijn.

  2. Voeg nu de wortel en selderij toe, bak kort, voeg de kastanjes toe en sauteer verder

  3. Blus af met de groentebouillon en laat ongeveer 20 minuten op een middelhoog vuur sudderen

  4. Haal de soep dan van het vuur en pureer met een staafmixer tot een romige consistentie.

  5. Voeg nu de room toe, roer goed door en breng op smaak met zout en peper

  6. Maak de kastanjesoep af met verse kruiden en broodcroutons

  7. Eet smakelijk!


Voedingswaarden (per 100g):

343,2kcal

36,1g koolhydraten

3,7g eiwit

14,8g vet

Recept video:

@daskochduolivefresh Snelle en makkelijke kastanjesoep. 🌰🤩 Als je het door de camera kon ruiken - een echte traktatie. 🥰 #daskochduo #livefresh #maronen #maronensuppe #schnellerezepte #Gezondheid ♬ origineel geluid - 🎄Snelheid Audios🎄
Terug naar de blog