Heerlijke tagliatelle met wintergroenten? Ja precies, superlekker en makkelijk! Wortelpeterselie, wortels en prei geven ons vegetarische pastarecept een kenmerkende smaak, alles subtiel op smaak gebracht met citroen. Het is supersnel en perfect te bereiden. De knapperige topping van hazelnoten en walnoten maakt ons ongecompliceerde recept helemaal af. Om verliefd op te worden.
Bereiding: 5 min.
Bereiding: 20 min.
Totale tijd: 25 min.
Keuken/Oorsprong: Regionaal
Ingrediënten (4 porties):
150g wortelen
150 g wortelpeterselie
1 stengel prei
50g selderijstengels
1 ui
1 el boter
200 ml groentebouillon
450g tagliatelle
150ml vegan kookroom
Een beetje citroensap
1 schil van een biologische citroen
30 g gehakte walnoten
30 g gehakte hazelnoten
Parmezaanse kaas
Verse kruiden
Bereiding:
-
Schil eerst de wortelen en wortelpeterselie en snijd in kleine blokjes, maak de prei schoon en snijd in ringetjes
-
Verhit vervolgens de boter in een pan, voeg de gesneden groenten toe en bak tot ze bruin zijn.
-
Blus af met groentebouillon en laat op hoog vuur inkoken
-
Kook ondertussen de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing
-
Voeg, eenmaal gekookt, de kookroom, een beetje citroensap, wat citroenrasp, verse kruiden en gehakte noten toe en breng opnieuw kort aan de kook
-
Breng nu op smaak met zout en peper, voeg de gekookte tagliatelle toe en meng goed
-
Schik ten slotte op een bord en werk af met de overgebleven noten en parmezaan. Eet smakelijk!
Voedingswaarden (per 100g):
158kcal
18,5g koolhydraten
4,6g eiwit
6,3g vet
Recept video:
@daskochduolivefresh Tagliatelle zijn altijd favoriet. ❄️ Maar ze smaken vooral heerlijk met wintergroenten. 🤩🥕 #daskochduo #livefresh #healthynutrition #gesunderezepte #wintergroenten #tagliatelle ♬ Rockin' rond de kerstboom - Brenda Lee