Tagliatelle mit Wintergemüse

Tagliatelle met wintergroenten

Heerlijke tagliatelle met wintergroenten? Ja precies, superlekker en makkelijk! Wortelpeterselie, wortels en prei geven ons vegetarische pastarecept een kenmerkende smaak, alles subtiel op smaak gebracht met citroen. Het is supersnel en perfect te bereiden. De knapperige topping van hazelnoten en walnoten maakt ons ongecompliceerde recept helemaal af. Om verliefd op te worden. 

Bereiding: 5 min.

Bereiding: 20 min.

Totale tijd: 25 min.

Keuken/Oorsprong: Regionaal

Ingrediënten (4 porties):

150g wortelen

150 g wortelpeterselie

1 stengel prei

50g selderijstengels

1 ui

1 el boter

200 ml groentebouillon

450g tagliatelle

150ml vegan kookroom

Een beetje citroensap

1 schil van een biologische citroen

30 g gehakte walnoten

30 g gehakte hazelnoten

Parmezaanse kaas

Verse kruiden

 

Bereiding:

  1. Schil eerst de wortelen en wortelpeterselie en snijd in kleine blokjes, maak de prei schoon en snijd in ringetjes

  2. Verhit vervolgens de boter in een pan, voeg de gesneden groenten toe en bak tot ze bruin zijn.

  3. Blus af met groentebouillon en laat op hoog vuur inkoken

  4. Kook ondertussen de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing

  5. Voeg, eenmaal gekookt, de kookroom, een beetje citroensap, wat citroenrasp, verse kruiden en gehakte noten toe en breng opnieuw kort aan de kook

  6. Breng nu op smaak met zout en peper, voeg de gekookte tagliatelle toe en meng goed

  7. Schik ten slotte op een bord en werk af met de overgebleven noten en parmezaan. Eet smakelijk!

 

Voedingswaarden (per 100g):

158kcal

18,5g koolhydraten

4,6g eiwit

6,3g vet

Recept video:

@daskochduolivefresh Tagliatelle zijn altijd favoriet. ❄️ Maar ze smaken vooral heerlijk met wintergroenten. 🤩🥕 #daskochduo #livefresh #healthynutrition #gesunderezepte #wintergroenten #tagliatelle ♬ Rockin' rond de kerstboom - Brenda Lee
Terug naar de blog