Vegane Paprika Tahini Pasta

Vegan paprika tahini pasta

Deze superlekkere paprika tahinipasta maak je eenvoudig met slechts een paar ingrediënten. De pasta is in een handomdraai klaar en is daarom ideaal voor dagen waarop je niet veel tijd hebt om te koken, maar toch een voedzame en gezonde maaltijd wilt. Hoe je het klaarmaakt en welke ingrediënten je nodig hebt, lees je in dit artikel. Onderaan het artikel vind je de receptvideo met onze chef-kok Michi. 

Ingrediënten (3 porties):

250g pasta naar keuze

1 bol knoflook

2 paprika's

1 ui

olijfolie 

125ml groentedrank

2 el tahini

2 el tomatenpuree

Sap van een halve citroen

peper & zout

gistvlokken 

peterselie 

Bereiding:

  1. Halveer de paprika's en verwijder de zaadlijsten
  2. Verwijder de schil van de ui en halveer hem
  3. Leg de paprika's, ui en knoflookbol op een bakplaat en bestrijk alles met olijfolie
  4. Plaats de bakplaat 20 minuten in de oven op 220 °C
  5. Pel de paprika's en haal de teentjes los van de knoflookbol
  6. Doe de paprika's, ui en knoflook in een blender
  7. Voeg de groentedrank, tahini en tomatenpuree toe
  8. Voeg wat vers citroensap toe
  9. Mix alles in een blender en breng op smaak met peper & zout
  10. Kook 250g pasta zoals beschreven op de verpakking
  11. Meng na het koken de pasta met het gemengde mengsel
  12. Werk af met gistvlokken en peterselie
  13. Serveer en geniet!

Voedingswaarden (per portie):

163 kcal

20g koolhydraten

6,3g eiwit

5,3g vet

Om je levensstijl op de lange termijn gezonder te maken, leg je de basis met een sapdieet. Daarna kun je dit recept perfect integreren in je dagelijkse leven dankzij de geweldige voedingswaarden. Aan de slag! 

Video met recept: 

 

 

Terug naar de blog