Vegane gesunde Karotten Cupcakes

Vegan gezonde wortel cupcakes

Snacken zonder een slecht geweten? Geen probleem met deze heerlijke vegan wortel cupcakes. De wortel cupcakes maak je in een handomdraai en zijn superlekker en vochtig. Als je begint met een gezondere & bewustere levensstijl, is een sapdieet je optimaal ondersteunen. Dag, dag slechte eetgewoontes! Ontdek in dit artikel welke ingrediënten je nodig hebt en hoe je de cupcakes in een handomdraai zelf kunt maken. De video van het recept vind je onderaan het artikel.

Ingrediënten (ca. 10 cupcakes):

Deeg:

200g wortelen

200g speltbloem 

100g gemalen amandelen

100g erytritol 

2 eetlepels bakpoeder 

1 snufje zout 

1 eetlepel kaneel 

100g appelmoes 

100 ml plantaardige olie

80 ml plantaardige melk 

1 el citroensap 

1 eetlepel vanille-extract 

Glazuur: 

200g veganistische roomkaas 

1 kneepje citroensap 

1 el agar agar

bloemsuiker

Bereiden:

  1. Meng de erythritol met de appelmoes, plantaardige olie, plantaardige melk, vanille-extract en 1 eetlepel citroensap en meng alles voorzichtig door elkaar
  2. Doe het speltmeel en de gemalen amandelen in een andere kom samen met de kaneel en het bakpoeder
  3. Voeg dan het appelmoesmengsel toe en meng alles goed door elkaar
  4. Rasp de wortelen fijn en schep ze door het beslag
  5. Schep het beslag in de muffinvormpjes
  6. Bak de cupcakes op 180°C voor ongeveer 25 minuten
  7. Meng voor het glazuur de roomkaas met een beetje citroensap, agar agar en poedersuiker en meng alles goed door elkaar
  8. Breng het glazuur aan met een spuitzak of lepel en versier de cupcakes naar eigen smaak

Voedingswaarden (per cupcake):

245,9 kcal

19,5g koolhydraten

6,6g eiwit

15g vet

Recept video: 

 

 

Terug naar de blog