Vegan gezonde wortel cupcakes

Mittel
16.12.2024
Vegane gesunde Karotten Cupcakes
  • Snack
  • Gebak
  • Veganistisch
Vegane gesunde Karotten Cupcakes
  • Snack
  • Gebak
  • Veganistisch

Naschen ganz ohne schlechtes Gewissen? Mit diesen leckeren veganen Karotten Cupcakes kein Problem. In kürzester Zeit lassen sich die Karotten Cupcakes zubereiten, sie sind super lecker und saftig. Beim Einstieg in einen gesünderen & bewussteren Lebensstil kann Dich eine Saftkur optimal unterstützen. Bye, bye schlechte Essgewohnheiten! Welche Zutaten Du benötigst und wie Du die Cupcakes im Handumdrehen selbst zubereiten kannst, erfährst Du in diesem Beitrag. Ganz unten im Beitrag findest Du das Rezeptvideo.

Zutaten

2 Portionen
  • 200 g
    Wortelen
  • 200 g
    Spelt meel
  • 100 g
    Amandelen
  • 100 g
    Erytritol
  • 2 TL
    Bakpoeder
  • 0.25 TL
    Zouten
  • 1 TSP
    Kaneel
  • 100 g
    Appelmoes
  • 100 ml
    Plantaardige olie
  • 80 ml
    Plantaardige melk
  • 1 TBSP.
    Citroensap
  • 1 TSP
    Vanille-extract
  • 200 g
    Roomkaas
  • 1 TBSP.
    Agar-agar
  • Poedersuiker of kokosmeel voor het bestuiven

Benötigte Küchenutensilien

Kom
Roerder
Rasp
Kleine muffinbakvormpjes
Lepel

Zubereitung

  • 1

    Meng de erytritol met de appelmoes, plantaardige olie, plantaardige melk, vanille-extract en 1 eetlepel citroensap en roer alles goed door elkaar.

  • 2

    Doe het speltmeel en de gemalen amandelen in een andere kom met de kaneel en het bakpoeder

  • 3

    Voeg dan het appelmoesmengsel toe en meng beide goed door elkaar

  • 4

    Rasp de wortelen fijn en schep ze door het beslag

  • 5

    Schep het beslag in de muffinvormpjes

  • 6

    Bak de cupcakes op 180°C voor ongeveer 25 minuten.

  • 7

    Meng voor het glazuur de roomkaas met een beetje citroensap, agar agar en poedersuiker en meng alles goed door elkaar.

  • 8

    Breng het glazuur aan met een spuitzak of lepel en versier de cupcakes naar eigen smaak

Naehrwerte

Pro Portion
kcal
245,9 kcal
Kohlenhydrate
19,5 g
Fett
15 g
Protein
6,6 g

Rezeptempfehlungen

Terug naar de blog