Deze super eenvoudige rabarbercompote is het perfecte lente- en zomerdessert. De compote maakt indruk met zijn frisse smaak en bereidingsgemak en mag dit jaar niet op je menu ontbreken. In dit artikel lees je welke 4 ingrediënten je nodig hebt en hoe je de rabarbercompote supersnel zelf kunt bereiden. Onderaan het artikel vind je de receptvideo met onze chef Michi.
Ingrediënten (4 porties):
800 g rabarber
0,5cm gember
35ml citroensap
80g dadelstroop
Serveren met: Sojayoghurt
Bereiding:
- Was de rabarber en snijd hem in stukjes van 1 cm
- Rasp vervolgens de gember zo fijn mogelijk
- Doe beide samen in een pan en voeg het sap van een verse citroen en de dadelsiroop toe
- Laat alles samen ongeveer 20 minuten sudderen zodat de rabarber zacht is en bijna uit elkaar valt
- Serveer de compote naar wens warm of koud
- Leg de compote bijvoorbeeld afwisselend met sojayoghurt in een mooi glas - klaar!
Voedingswaarden (per portie):
97,5 kcal
18,8g koolhydraten
1,8g eiwit
0,38g vet
Wil je je voeding op de lange termijn gezonder maken? Gebruik dan een sapdieetom de basis te leggen voor een gezondere en bewustere levensstijl en om slechte eetgewoonten te doorbreken. De vegan rabarbercompote heeft de perfecte voedingswaarden voor een gezond en evenwichtig dieet.
Video recept: