Vegan eiwitrijke pasta

Mittel
16.12.2024
Vegane High Protein Pasta
  • Hoofdgerecht
  • Eiwitrijk
  • Veganistisch
Vegane High Protein Pasta
  • Hoofdgerecht
  • Eiwitrijk
  • Veganistisch

Du hast Lust auf eine super leckere und nahrhafte Mahlzeit? Dann ist diese leckere High Protein Pasta genau das Richtige für Dich. Mit viel frischem Gemüse und leckeren Gewürzen ist dieses Rezept garantiert ein leckeres Highlight, das sich außerdem nicht nur zur Vorbereitung auf Deine Saftkur, sondern auch ideal zur Nachbereitung eignet. Welche Zutaten Du dafür benötigst und wie Du die Pasta selbst zubereiten kannst, erfährst Du in diesem Beitrag. Ganz unten findest Du das Kochvideo mit unserem Koch Michi. 

Zutaten

2 Portionen
  • 500 g
    Kikkererwten
  • 100 g
    Sojasnippers
  • 1 TSP
    Groentebouillons
  • 300 ml
    Water
  • Bakolie
  • 2
    Knoflookteentjes
  • 1
    Uien
  • 2
    Sjalotten
  • 30 g
    Gedroogde tomaten
  • 3
    Wortelen
  • 1
    Venkel bollen
  • 1
    Paprika
  • 250 g
    Stukjes tomaat uit blik
  • 250 ml
    Water
  • 240 g
    Kidneybonen
  • 2 TL
    Italiaanse kruiden
  • 1 TSP
    Paprikapoeder
  • 1 TSP
    Kurkuma
  • 1 TBSP.
    Kokosbloesemsuiker
  • Zout & peper
  • 100 g
    Baby spinazie
  • Parmezaanse kaas
  • Basilicum

Benötigte Küchenutensilien

Kookpot
Kom
Snijplank
Messen
Pan

Zubereitung

  • 1

    Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking

  • 2

    Kook 300 ml water en meng de sojasnippers en groentebouillon in een kom. Giet vervolgens het hete water erbij en laat de snippers 10 minuten trekken.

  • 3

    Snijd de knoflook, ui en sjalotten fijn

  • 4

    Verhit een grote pan met bakolie. Fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg dan de zongedroogde tomaten toe en roer alles voorzichtig door elkaar.

  • 5

    Snijd de wortels in plakjes, de venkel in blokjes en de paprika in reepjes

  • 6

    Voeg de tomatenstukjes (uit het blik), kidneybonen, zacht geworden sojasnippers en Italiaanse kruiden toe aan de pan, samen met de Spaanse peper, zout & peper, wortelen, venkel en paprikareepjes.

  • 7

    Voeg ongeveer 250 ml water toe en roer al roerend.

  • 8

    Voeg optioneel kurkuma en kokosbloesemsuiker toe en laat alles samen 20 minuten sudderen

  • 9

    Voeg tegen het einde van de kooktijd de babyspinazie toe

  • 10

    Leg de gekookte pasta op een bord en serveer met de saus

  • 11

    Versier naar wens met veganistische kaas en peterselie

Naehrwerte

Pro Portion
kcal
668 kcal
Kohlenhydrate
90 g
Fett
14,5 g
Protein
38,3 g

Rezeptempfehlungen

 

 

 

 

Terug naar de blog