Vegane Pasta mit Pilzrahmsauce

Veganistische pasta met champignonroomsaus

Deze heerlijke vegan pasta met romige champignonsaus is supersnel klaar en smaakt heerlijk. Het is ideaal als lekkere lunchmaaltijd en dit recept kun je ook verwerken in je sapdieet Voorbereiding en opvolging - start je gezonde eetroutine. In dit artikel lees je welke ingrediënten je nodig hebt en hoe je de pasta in een paar stappen bereidt. Hieronder vind je de receptvideo met onze chef-kok Michi.

Ingrediënten (3 porties):

500g pasta naar keuze

200g oesterzwammen

200g champions

1 rode ui

1 teentje knoflook

400 ml veganistische room

1 theelepel zout

2 theelepels zwarte peper

1 theelepel paprikapoeder

2 theelepels gistvlokken

olie

Bereiden:

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking
  2. Snipper de ui en knoflook en fruit beide samen met een beetje olie in een pan
  3. Snijd de champignons in hapklare stukken en bak ze samen met de ui en knoflook in de pan
  4. Voeg de veganistische room toe en breng alles aan de kook
  5. Voeg de kruiden toe en roer de gistvlokken erdoor
  6. Breng op smaak
  7. Serveer met pasta en geniet

Voedingswaarden (per portie):

548 kcal

87,5g koolhydraten

21,3g eiwit

9,4g vet

Recept video: 

 

Terug naar de blog