Veganes Bärlauch Pesto

Vegan wilde knoflookpesto

Soms moet het gewoon snel. Maar gezonde voeding is ook superbelangrijk in het stressvolle dagelijkse leven. Deze heerlijke, veganistische pesto met wilde knoflook is gemakkelijk te bereiden en te bewaren. Het kan je ook op weg helpen naar een gezondere & bewustere levensstijl. sap dieet super ondersteuning. Welke ingrediënten je nodig hebt en hoe je het klaarmaakt, lees je in dit artikel. De receptvideo met onze chef Michi vind je onderaan het artikel.

Ingrediënten (1 pot):

3 kopjes doperwten (vers of bevroren)

1 kopje verse wilde knoflook

2 el gistvlokken

½ kopje noten (bijv. cashewnoten)

Zout en peper

3 el olijfolie

limoensap

Bereiden:

  1. Doe de erwten in water en kook ze. Als je diepvrieserwten gebruikt, laat ze dan eerst ontdooien. Spoel ze daarna af met koud water
  2. Doe de erwten in een kom met de wilde knoflook, zout, peper en gistvlokken. Mix tot je een romige pesto hebt.
  3. Voeg nu de olijfolie en wat limoensap toe en meng alles door elkaar
  4. Voeg nu de noten toe aan de pesto en hak ze fijn met een staafmixer tot ze fijngehakt zijn, maar nog wel in grove vorm. 
  5. Serveer de pesto met de pasta van je keuze 

Voedingswaarden (per potje):

560 kcal

55,7g koolhydraten

37g eiwit

15,4g vet

Recept video: 

 

Terug naar de blog