Fijn gesneden Carpaccio van rode biet met rucola, geitenkaas en geroosterde walnoten. Prachtige kleuren, aards en citroenachtig fris met de walnotendressing. De carpaccio is ook perfect als snack voor en na de maaltijd. sapdieet.
Bereiding: 2 min.
Bereiding: 10 min.
Totale tijd: 12-15 min.
Keuken/Oorsprong: Regionaal
Ingrediënten (2 porties):
1 grote biet (gekookt)
40 g rucola
50g geitenkaas
20g biologische walnoten
Voor de dressing:
2 el olijfolie
1 el walnootolie
1 el citroensap
1 theelepel agavesiroop
½ theelepel Dijon mosterd
½ theelepel zout
1 snufje zwarte peper
Bereiden:
- Meng eerst alle dressingingrediënten in een kleine kom en breng op smaak.
- Snijd nu indien nodig de overgebleven harde delen van de bieten af en snijd ze daarna met een groentesnijder (fijnste stand) in flinterdunne plakjes.
- Was en laat vervolgens de rucola uitlekken.
- Bak nu kort de walnoten met een beetje agavesiroop in een pan.
- Schik om te serveren de gesneden rode biet in een cirkel op het bord, haal een handvol rucola door de dressing en drapeer in het midden van het bord.
- Garneer tot slot met de geitenkaas en geroosterde walnoten, besprenkel met een beetje dressing en geniet!
Voedingswaarden (per portie):
275 kcal
13g koolhydraten
8g proteïne
22,3g vet
Recept video:
@daskochduo Bietencarpaccio - uff, dat ziet er heerlijk uit! Smaakt ook zo ⚡️ 👨🏼🍳 Ingrediënten: 1 grote biet 40 g rucola 50 g geitenkaas 20 g walnoten (biologisch) 🥗 Voor de dressing: 2 el olijfolie 1 el walnootolie (biologisch) 1 el citroensap 1 tl honing 1/2 tl mosterd Zout & peper #rotebete #carpaccio #heiligabend #vorspeise #lecker #cooking #rotebeete #food #foodblog #christmasfood #vorspeisen #xmas #viral #foryou #fy ♬ De remix van Future Pink x Club - Big_Tim_Official