Carpaccio van rode biet

12-15 Minuten
Mittel
17.12.2024
Rote Bete Carpaccio
  • Snack
  • Vegetarisch
Rote Bete Carpaccio
  • Snack
  • Vegetarisch

Hauchfein geschnittenes Rote Bete Carpaccio mit Rucola, Ziegenkäse und gerösteten Walnüssen. Herrliche Farben, erdig und mit dem Walnussdressing gleichzeitig zitronig frisch. Außerdem eignet sich das Carpaccio perfekt als Snack während Deiner Vor- und Nachbereitung auf DeineSaftkur.

Zutaten

2 Portionen
  • 1
    Rode biet
  • 40 g
    Rucola
  • 50 g
    Geitenkaas
  • 1 TBSP.
    Walnootolie
  • 2 TBSP.
    Olijfolie
  • 1
    Citroensap
  • 1 TSP
    Agavesiroop
  • 0.5 TL
    Dijon mosterd
  • 0.5 TL
    Zouten
  • Peper

Benötigte Küchenutensilien

Kom
Lepel
Snijplank
Messen
Vliegtuig
Pan

Zubereitung

Bereiding: 2 min.
Bereiding: 10 min.
Totale tijd: 12-15 min.
  • 1

    Meng eerst alle dressingingrediënten in een kommetje en breng op smaak.

  • 2

    Snijd nu indien nodig de overgebleven harde delen van de bieten af en snijd ze daarna met een groentesnijder (fijnste stand) in flinterdunne plakjes.

  • 3

    Was en laat vervolgens de rucola uitlekken.

  • 4

    Bak nu kort de walnoten met een beetje agavesiroop in een pan.

  • 5

    Schik om te serveren de gesneden bieten in een cirkel op het bord, haal een handvol rucola door de dressing en drapeer in het midden van het bord.

  • 6

    Garneer tot slot met de geitenkaas en geroosterde walnoten, besprenkel met een beetje dressing en geniet!

Naehrwerte

Pro Portion
kcal
275 kcal
Kohlenhydrate
13 g
Fett
22,3 g
Protein
8 g

Rezeptvideo

@daskochduo Rote Bete Carpaccio - uff, sieht das lecker aus! Schmeckt auch so ⚡️ 👨🏼‍🍳 Zutaten: 1 große Rote Bete 40g Rucola 50g Ziegenkäse 20g Walnüsse (Bio) 🥗 Für das Dressing: 2 EL Olivenöl 1 EL Walnussöl (Bio) 1 EL Zitronensaft 1 TL Honig 1/2 TL Senf Salz & Pfeffer #rotebete #carpaccio #heiligabend #vorspeise #lecker #cooking #rotebeete #food #foodblog #christmasfood #vorspeisen #xmas #viral #foryou #fy ♬ Zukunft Pink x Club Remix - Big_Tim_Official

Rezeptempfehlungen

Terug naar de blog