Een lekkere en frisse salade op een warme zomerdag is de perfecte maaltijd. Als lunch of als lichte maaltijd 's avonds, met deze salade met aardbeien en asperges kan het niet misgaan. De frisse zomersalade is ook perfect voor een sapdieet voorbereiding en kan daarna ook worden opgenomen in een gezond en bewust dieet. In dit artikel lees je welke ingrediënten je nodig hebt en hoe je de salade super snel en vers kunt bereiden. De receptvideo met onze chef Michi vind je aan het einde van dit artikel.
Ingrediënten (4 porties):
2 bossen groene asperges
400 g aardbeien
125g veldsla
100g bosbessen
20g munt
200g veganistische feta
4 el olijfolie
peper & zout
4 el walnoten
1 el dadelstroop
3 el lichte balsamicoazijn
1 theelepel honing
1 theelepel mosterd
Erytritol
Bereiding:
- Was de asperges, schil het onderste derde deel en breek de houtachtige uiteinden af
- Snijd de asperges in drieën met een licht diagonale snede
- Was de aardbeien, verwijder het steeltje en snijd ze in vieren
- Was zowel de rucola als de bosbessen
- Maak de munt schoon onder stromend water, pluk de blaadjes van de steeltjes en hak ze grof
- Verkruimel de feta in je handen
- Verhit ongeveer 1 el olijfolie in een pan en bak hierin de aspergesperen
- Breng op smaak met zout en peper
- Bak in een andere pan de walnoten 2 minuten zonder vet toe te voegen
- Bestrooi met erythritol en karameliseer ongeveer 3 minuten
- Leg de noten op bakpapier en hak ze in grove stukken zodra ze zijn afgekoeld
- Meng 2 el olijfolie, balsamicoazijn, honing en mosterd in een kom
- Breng op smaak met zout en peper
- Meng de asperges, aardbeien, veldsla, blauwe bessen, munt en feta met de dressing
- Beleg de salade met de gekarameliseerde walnoten
Voedingswaarden (per portie):
333 kcal
22g koolhydraten
13g eiwit
24g vet
Recept video: