Ben je een fan van de Aziatische keuken en op zoek naar gevarieerde en heerlijke recepten? Dan is deze gierstcurry met spinazie zeker een geweldig recept voor je dagelijkse voeding. In dit artikel vind je alles wat je moet weten over de bereiding. Met zijn geweldige voedingswaarden en gezonde ingrediënten is dit recept ideaal voor je sapdieet voorbereiding en opvolging. Probeer dit heerlijke recept zelf. Je vindt de video met onze chef-kok Michi onderaan het artikel.
Ingrediënten (4 porties):
2 kopjes biologische gierst
1 ui
1 teentje knoflook
2 el olijfolie
1 theelepel kerriepoeder
0,5 theelepel gemalen kurkuma
4 kopjes water
120 g ongezoete kokosmelk
zout, peper
300 g bruine champignons
75 g verse babyspinazieblaadjes
chilipoeder
Bereiding:
- Spoel de gierst in een zeef tot het lauw is en laat het dan uitlekken
- Pel de uien en snijd ze fijn, net als de knoflook
- Verhit 1 el olie in een pan en fruit de knoflook en ui tot ze glazig zijn
- Bestrooi met kerrie en kurkuma en zweet de specerijen aan in de pan
- Voeg de gierst toe en blus af met water en kokosmelk
- Breng op smaak met ½ theelepel zout en een beetje peper
- Breng alles aan de kook en laat het dan op een middelhoog vuur ongeveer 5 minuten sudderen
- Laat de gierst vervolgens ongeveer 20 - 25 minuten weken op een lage temperatuur
- Maak ondertussen de champignons schoon en snijd ze in fijne reepjes
- Was de spinazie en schud deze droog
- Verhit 1 el olie in een grote pan, bak de champignons en breng op smaak met zout & peper
- Voeg de spinazie en ongeveer 3 el water toe
- Leg een deksel op de pan en laat de spinazie sudderen tot hij in elkaar zakt
- Schep het spinazie- en champignonmengsel door de gierst en breng op smaak met peper, zout en kerrie
Voedingswaarden (per portie):
340 kcal
39g koolhydraten
9g proteïne
16g vet
Recept video: