Veganistische groentepaella

Mittel
16.12.2024
Vegane Gemüse-Paella
  • Hoofdgerecht
  • Veganistisch
Vegane Gemüse-Paella
  • Hoofdgerecht
  • Veganistisch

Ein bisschen Spanien in der eigenen Küche. Mit diesem leckeren Paella Rezept kein Problem. Mit nur wenig Aufwand kannst Du diese vegane Gemüse-Paella selbst zubereiten und das Nationalgericht Valencias zu Dir nach Hause holen. Welche Zutaten Du benötigst und wie Du das Gericht selbst zubereiten kannst, erfährst Du in diesem Beitrag. Im Rezeptvideo zeigt unser Koch Michi Dir die Zubereitung.

Zutaten

2 Portionen
  • 3 EL
    Olijfolie
  • 1
    Uien
  • 3 pc
    Knoflookteentjes
  • 1 Bar
    Leek
  • 1
    Paprika
  • 1
    Paprika
  • 200 g
    Paella rijst
  • 480 ml
    LiveFresh groentebouillons
  • 2 pc
    Tomaten
  • 200 g
    Tofu
  • 150 g
    Erwten
  • 1 Glas
    Artisjok harten
  • 10
    Kalamata Olijven
  • 1.5 TL
    Kurkuma
  • Saffraanpoeder
  • 2 TBSP.
    Tamari-saus* of sojasaus
  • 1 tailleband
    Peterselie
  • Biologische citroenen

Benötigte Küchenutensilien

Snijplank
Messen
Pan
Lepel

Zubereitung

  • 1

    Pel eerst de ui en knoflook en snijd beide in kleine blokjes

  • 2

    Verhit vervolgens 1-2 eetlepels olie in een pan en fruit hierin de uien en knoflook

  • 3

    Snijd ondertussen de prei in ringen en de paprika in blokjes. Voeg beide toe aan de pan met de rijst en bak 2-3 minuten.

  • 4

    Voeg dan de saffraan, 1 theelepel kurkuma en paprikapoeder toe en blus af met de groentebouillon.

  • 5

    Voeg nu de rest van de groentebouillon en de tomaten toe, dek de pan af met een deksel en laat de inhoud van de pan ongeveer 20 minuten sudderen tot de rijst de vloeistof heeft opgenomen. 

  • 6

    Druk ondertussen de tofu droog, snijd in kleine blokjes en bak in olie aan beide kanten goudbruin

  • 7

    Breng op smaak met 1/2 theelepel kurkuma en blus af met de tamari saus

  • 8

    Meng de tofu, erwten, artisjokharten en olijven door de paella en laat alles een paar minuten sudderen.

  • 9

    Werk af met citroen, peterselie en sesamzaadjes

Naehrwerte

Pro Portion
kcal
369,4 kcal
Kohlenhydrate
60,5 g
Fett
6,7 g
Protein
12,3 g

Rezeptempfehlungen

Terug naar de blog