Ben je op zoek naar een gezonde, lekkere maaltijd of een snack tussendoor? Probeer dan eens de Broccoli Kikkererwten Beignets. Vegetarisch, knapperig, rijk aan vezels, eiwitten en plantaardige stoffen. Ze zijn glutenvrij, eivrij, vetarm en liggen in minder dan 30 minuten op je bord. Precies het juiste voor jou!
Bereiding: 15 min.
Voorbereiding: 10 min.
Totale tijd: 25 min.
Keuken/Oorsprong: Regionaal
Ingrediënten (3 porties):
1 broccoli
100 ml havermelk
2 theelepels lijnzaad
80 g kikkererwtenmeel
1 el uienpoeder
½ theelepel knoflookpoeder
½ theelepel mosterd
1 theelepel paprikapoeder
½ theelepel zout
60 g geraspte kaas
1 blik kikkererwten (voorgekookt)
frituurolie
Bereiden:
-
Breng eerst het water aan de kook, was de broccoli en snijd in kleine roosjes
-
Leg de roosjes vervolgens ongeveer 1 minuut in het kokende water, leg ze vervolgens 30 seconden in koud water en laat ze uitlekken.
-
Meng ondertussen de havermelk met het lijnzaad en laat dit weken.
-
Voeg nu geleidelijk alle ingrediënten toe aan een kom en meng goed
-
Vorm tot slot de pasteitjes, leg ze in een hete pan en bak ze aan beide kanten goudbruin
-
Schik ze vervolgens op een bord en serveer met een dipsaus naar keuze
-
Eet smakelijk!
Voedingswaarden per portie:
262,1kcal
28,2g koolhydraten
16,6g eiwit
6,8g vet
Recept video:
@daskochduolivefresh Kikkererwten Broccoli Beignets 💚 #chickpeasrecipe #chickpeabroccolifritters #gesunderezepte #daskochduo ♬ Geef hier! Gimme! Gimme!(Bewerking) - Scotty & Wilcox