Veganes Käsefondue

Veganistische kaasfondue

A eenvoudige veganistische kaasfondue bereid in slechts 30 minuten. Boordevol romige, kaasachtige smaak en textuur. Perfect om te serveren naast brood, groenten en nog veel meer op feestjes, tijdens de feestdagen of op oudejaarsavond. Het kaasfonduerecept is ook glutenvrij en plantaardig

Bereiding: 10 min.

Bereiding: 20 min.

Totale tijd: 30 min.

Keuken/Oorsprong: Streekgebonden

Ingrediënten (4 porties):

200g aardappelen

150g kikkererwten

3 el cashewboter

100 ml witte wijnazijn

240 ml plantaardige melk

3 el gistvlokken

2½ el aardappelzetmeel

1 theelepel zout

1 theelepel uienpoeder

1 theelepel olijfolie

Bijgerechten naar keuze

Bereiden:

  1. Schil eerst de aardappelen en snijd ze in stukken van 2-3 cm.
  2. Doe nu de aardappelen in een pan met de kikkererwten, bedek met water en laat 15 minuten sudderen.
  3. Snijd ondertussen het deksel van het brood, schep het brood eruit, snijd het kruim (de binnenkant) in kleine stukjes, bak in een pan tot het knapperig is en zet apart.
  4. Doe nu de gekookte aardappelen en kikkererwten in een blender. Voeg dan de overige ingrediënten toe en mix op de hoogste stand tot een glad mengsel.
  5. Giet het mengsel nu in een pan, zet het vuur op middelhoog en laat een paar minuten sudderen tot de fondue rekbaar en elastisch is.
  6. Giet de fondue ten slotte in het brood en serveer met de gebakken broodblokjes en groenten, indien gewenst.

Voedingswaarden (per portie):

304 kcal

34g koolhydraten

11g eiwit

10g vet

Om je dieet op de lange termijn gezonder te maken, gebruik je een 3, 5 of 7 daags sapdieet en leg je de basis voor een gezondere & bewustere levensstijl. Daarna kun je dit recept perfect integreren in je dagelijkse leven dankzij de geweldige voedingswaarden.

Video recept:

@daskochduo Vegan kaasfondue - hoe geweldig is dat? 😍 Je oudejaarsavond is gered. #vegan kaasfondue #kaasfondue #silvester #silvesteressen #newyear #newyearfood #veganesessen #vegan #gesunderezepte #viral #foryou #food #yummy ♬ We Found Luv x Better Off Alone - DAVO
Terug naar de blog