Vegan abnehmen: Unsere Tipps für vegane Ernährung

Veganistisch afvallen: Onze tips voor een veganistisch dieet

Steeds meer mensen eten veganistisch - dat wil zeggen zonder voedingsmiddelen op dierlijke basis. Maar in tegenstelling tot wat veel mensen denken, is een veganistisch dieet niet automatisch gezonder. Wij vertellen je handige tips over hoe je op een gezonde en duurzame veganistische manier kunt afvallen.

Kun je veganistisch afvallen?

Een veganistisch dieet maakt je niet automatisch slank. Want zelfs veganistische voeding bevat gemaksproducten, junkfood, chips, snoep en dergelijke. Als je wilt afvallen met een veganistisch dieet, is het aan jou om gezond voedsel te kiezen.

Maar: Een veganistisch dieet is een uitstekende basis om af te vallen. Plantaardig voedsel is vaak rijk aan vezels, vitaminen, micronutriënten en hoogwaardige amino- en vetzuren. Vooral groenten worden gekenmerkt door hun lage caloriegehalte ondanks hun hoge volume. Met de juiste keuze van ingrediënten kun je daarom evenwichtig en voedzaam eten met een veganistisch dieet. Als je ook nog eet met een calorietekort, kun je effectief en vooral gezond afvallen.

Veganistisch afvallen: Hoe werkt het?

  • Veganistisch afvallen met een calorietekortOm af te vallen moet je minder calorieën eten dan je verbruikt. Het calorietekort is daarom altijd de basis voor succesvol afvallen. Met onze caloriecalculator kun je gratis je caloriebehoefte berekenen en eenvoudig je individuele tekort bepalen. Of je kunt het proberen met onze kant-en-klare voedingskuur voor 7, 14 of 21 dagen - alle gerechten zijn 100% veganistisch en duurzaam.
  • Veganistisch afvallen met voldoende eiwittenAls je wilt afvallen, is het cruciaal om voldoende eiwitten te eten. Dit voorkomt dat je spieren worden afgebroken. Met een veganistisch dieet kan het vaak een uitdaging zijn om eiwitrijk voedsel te kiezen. Met de veganistische gerechten van onze voedselkuur kun je gemakkelijk aan je eiwitbehoefte voldoen - alle maaltijden zijn koolhydraatarm en eiwitrijk.
  • Veganistisch afvallen met lichaamsbeweging in het dagelijks levenSport en beweging helpen je niet alleen om af te vallen, ze zijn ook goed voor je gezondheid. Het verbrandt calorieën, versterkt de spieren en verstevigt het lichaam. Bepaal zelf welke soort sport het beste bij je past. Meestal is het voldoende om gewoon wat meer te doen beweging in je dagelijks leven dagelijks leven. Je kunt bijvoorbeeld gaan wandelen na het werk of vaker de trap nemen in plaats van de roltrap.

Afvallen met een veganistisch dieet: waar je rekening mee moet houden

Een veganistisch dieet is niet alleen geschikt om af te vallen, maar is in combinatie met regelmatige lichaamsbeweging de beste manier om gewicht te verliezen. startschot voor een gezonde levensstijl op lange termijn op de lange termijn. De volgende acht tips zullen je helpen, je goede gewicht op de lange termijn te bereiken met een uitgebalanceerd plantaardig dieet.

#1 Een veganistisch dieet is niet automatisch gezond

Er zijn een heleboel mythes rondom het onderwerp veganistische voeding. De mythe dat een plantaardig dieet automatisch gezond is, is hardnekkig, maar niet waar. Alleen een uitgebalanceerd veganistisch dieet is goed voor je gezondheid.. Het is echter waar dat veganistisch eten en snacks met een hoog eiwitgehalte je vaak langer vol houden. De Hierdoor kun je gemakkelijker afvallen. Je kunt meer informatie over dit onderwerp vinden in onze Instagram-film.

#2 Je hoeft niet te verhongeren

In plaats van strenge verboden uit te vaardigen, kun je beter naar gezonde en lekkere alternatieven grijpen - De opties zijn talrijk en gevarieerd. In plaats van ongezonde snacks zoals chocolade of chips, kun je bijvoorbeeld noten, rijstwafels of zoete bessen eten.

#3 Eet voldoende eiwitten

Bovenal eiwitten spelen een belangrijke rol tijdens een dieetom spiermassa te behouden. Veel mensen schatten de portiegrootte echter verkeerd in en eten te weinig eiwitten. Je hebt het volgende nodig ongeveer 1 g eiwit per kilo lichaamsgewicht. Je kunt je favoriete eiwitbronnen zoals peulvruchten en plantaardige vleesalternatieven gewoon een keer wegen om te zien hoeveel een portie is. Op deze manier weet je zeker dat je je proteïnebehoefte voor veganistisch gewichtsverlies als je veganistisch afvalt.

#4 Drink veel water

Voldoende water drinken maakt ook deel uit van een gezond dieet. We raden aan minstens 2,5-3 liter water per dag per dag. Kies kraanwater (eventueel op smaak gebracht met vers fruit of munt) of ongezoete thee om onnodige calorieën te vermijden. Het komt ook vaak voor dat dorst verwarren met honger Honger - dit mag je niet overkomen.

#5 Verse ingrediënten & gezonde vetten

Gebruik zo vers mogelijke ingrediënten bij het koken. Groenten, fruit, peulvruchten, noten, zaden, kruiden en specerijen bieden het volledige voedingsspectrum in de veganistische wereld. Hoe natuurlijker de ingrediënten, hoe beter. Gebruik ook gezonde vetten zoals olijfolie, lijnzaadolie, algenolie of kokosolie om in te bakken. Deze bevatten essentiële vetzurendie nodig zijn voor veel processen in je lichaam.

#6 Voedingsbehoeften dekken

Het maakt niet uit welk dieet je volgt - Gezondheid moet altijd op de eerste plaats komen. Alleen met alle noodzakelijke voedingsstoffen kan een veganistisch dieet langdurig succes opleveren zonder jojo-effect of zelfs gezondheidsproblemen. Ondanks het aanzienlijke calorietekort en de caloriearme maaltijden is de LiveFresh Voedingskuur perfect afgestemd op het lichaam. Gewichtsverlies wordt bereikt in overeenstemming met de voedingsrichtlijnen voor gewichtsbeheersing. Voedingswaarden zoals calorieën, eiwitten, vetten en koolhydraten zijn optimaal uitgebalanceerd en nauwkeurig berekend. Meer dan 26 vitaminen en mineralen voorzien je lichaam van alles wat het nodig heeft. Bijzonder opmerkelijk hierbij is de vitamine B12 - die een belangrijke rol speelt voor veganisten. Tijdens de voedingskuur moet je daarom eventuele voedingssupplementen nemen.

Lees meer over het dekken van je voedingsbehoeften in onze Instagram-reel. Wil je weten welke voedingsmiddelen voldoen aan de voedingsbehoeften van veganisten? Bekijk dan de volgende reel >> Behandel de voedingsbehoeften van veganisten <<

#7 Plan vaste maaltijden

Als je veganistisch probeert af te vallen, probeer dan het volgende te doen Plan 3 vaste maaltijden per dag en neem 4-5 uur pauze tussen de maaltijdenzodat de bloedsuikerspiegel zichzelf kan reguleren. Voedingsmiddelen zoals suikerhoudende snacks brengen de bloedsuikerspiegel snel van streek en er komt insuline vrij - wanneer de bloedsuikerspiegel daalt, leidt dit tot nog meer honger en is er een risico op hunkering naar voedsel. De eenvoudigste manier is om onze voedingskuur te volgen, inclusief dieetplan inbegrepen. Hierin vind je een nauwkeurig dagschema met alle vaste maaltijden.

#8 Lichaamsbeweging, fitness, sport

Lichaamsbeweging is niet alleen gezond, het brengt je ook in een goed humeur. De spieren verbranden extra calorieën en de calorieën, waardoor het gemakkelijker wordt om gewicht te verliezen. Maar afvallen kan ook zonder zweetopwekkende sport. In de meeste gevallen is het genoeg, om wat gematigde lichaamsbeweging in het dagelijks leven op te nemen.

Veelgestelde vragen over veganistisch afvallen:

Ben je dunner als veganist?

In feite hebben veganisten vaak een lagere body mass index. Dit kan te wijten zijn aan het feit dat plantaardig voedsel zoals fruit, groenten of peulvruchten in de regel minder calorieën dan vlees en zuivelproducten. Daarnaast kijken veganisten meestal beter naar hun voedingspatroon, waardoor ze vaak automatisch bewuster en gezonder en gezonder.

Waar vind ik veganistische recepten om af te vallen?

Er zijn genoeg veganistische recepten te vinden op internet. Maar als je op zoek bent naar heerlijke receptideeën om je te helpen afvallen na de voedselkuurdan ben je op onze Nieuws & Sap Blog de juiste plaats voor jou. Hier vind je veganistische receptencaloriearm, eiwitrijk en koolhydraatarm. Perfect om te beginnen met een gezond dieet.

Wat eet je 's avonds om veganistisch af te vallen?

Om veganistisch af te vallen moet je het volgende doen koolhydraatrijk voedsel vermijden - vooral 's avonds. Brood, pasta, rijst en andere voedingsmiddelen met veel koolhydraten kun je het beste vervangen door Groenten en koolhydraatarme producten. Op onze blog en op Instagram kun je heerlijke recepten vinden voor een gezonde en veganistische snack in de avond.

Kun je afvallen met een veganistisch dieet?

Als je een paar dingen in gedachten houdt, is het veganistische dieet ideaal om af te vallen. Vooral als je streeft naar een permanente verandering in je eetpatroon en je je eetgewoonten onder de loep neemt, kun je op lange termijn succes boeken en je goede gewicht bereiken.

Terug naar de blog