Abnehmen in 3 Wochen: Schnell & gesund Gewicht verlieren

Afvallen in 3 weken: snel & gezond afvallen

Gewichtsverliesprogramma's, bliksemdiëten en voedingsvormen zijn er ontelbaar. Maar hoe kun je afvallen in drie weken? snel en gezond afvallen in drie weken en idealiter je goede gewicht op de lange termijn behouden? Wij onthullen onze tips en trucs om je te helpen afvallen in 3 weken en succes te boeken op de lange termijn.

Hoe werkt afvallen?

Als je in korte tijd veel gewicht wilt verliezen op een gezonde manier, is het eerste wat je moet weten het volgende, hoe afvallen eigenlijk werkt. Voedsel is de basis van ons leven en geeft ons de energie die we nodig hebben om te leven. Dit energie wordt uitgedrukt in kilocalorieën (kcal). Als je meer calorieën binnenkrijgt dan je nodig hebt, wordt deze energie onder andere opgeslagen in je vetcellen en kom je aan. Om af te vallen moet je dus meer calorieën verbruiken dan je eet. Om dit te doen, moet je eten met een calorietekort. Je kunt dit op twee manieren bereiken, die ook gecombineerd kunnen worden:

  • Verlaag je calorie-innamedoor minder calorieën te eten.
  • Calorieverbruik verhogendoor meer calorieën te verbranden door sport, fitness en lichaamsbeweging.

Gezond afvallen in 3 weken: Wat je moet weten

Meestal de eerste kilo's vallen al na een paar dagen af. Een van de redenen hiervoor is dat er tijdens een dieet minder koolhydraten en minder zout worden gegeten. Om deze reden verliest het lichaam eerst veel water voordat vet wordt afgebroken. Om het waterverlies te compenseren is het belangrijk om voldoende te drinken, vooral aan het begin van het afslankproces.

De beste manier om af te vallen in 3 weken met een gezond calorietekort tot 600 kcal voor vrouwen en tot 1100 kcal voor mannen. Hiermee kun je ongeveer 1 kg vet per week verliezen. In combinatie met regelmatige lichaamsbeweging is een dieet van drie weken vaak het startsein voor een gezond afslankprogramma. gezonde en bewuste levensstijl op de lange termijn.

Onze tips:

  • Gezonde voeding zonder uithongeringEen uitgebalanceerd dieet en voeding met veel eiwitten en vetzuren van hoge kwaliteit vormen de basis voor snel en gezond afvallen. Zorg ervoor dat je je lichaam voorziet van alle voedingsstoffen en vitaminen die het nodig heeft tijdens het afvallen.
  • Drink voldoende waterDrink minstens 2,5-3 liter water per dag om je lichaam te beschermen tegen vochtophoping, je metabolisme te stimuleren en het transport van voedingsstoffen naar je cellen te ondersteunen. Nog een voordeel: water bevat geen calorieën, vult je maag en voorkomt hongergevoelens. Je voorkomt ook dat je dorst met honger verwart.

  • Eet voldoende eiwittenEen eiwitrijk dieet is vooral belangrijk bij het afvallen om te voorkomen dat je spieren worden afgebroken. Eiwit heeft ook een positief effect op je verzadigingsgevoel en stimuleert de spijsvertering en vetverbranding.
  • Voldoende slaap en minder stressAls je te weinig slaapt en te veel stress hebt, komt het hormoon cortisol vrij, dat de stofwisseling verstoort en trek bevordert. Daarom is het beter om voldoende te slapen en het rustiger aan te doen in het dagelijkse leven.

LiveFresh Voedingskuur: 21-daags veganistisch afslankprogramma

Afvallen in 3 weken is mogelijk met de LiveFresh voedselkuur gemakkelijk gemaakt - geschikt voor dagelijks gebruik en volledig begeleid. Kies tussen een duur van 7, 14 of 21 dagen en bepaal zelf hoe lang je de kuur wilt doen. Alle maaltijden die je dagelijks nodig hebt zijn inbegrepen - van pap in de ochtend, tot proteïneshakes en sappen voor tussendoor tot veganistische snacks en één huidgerecht per dag. De veganistische gerechten zijn natuurlijk om 100% plantaardig, duurzaam en bereid in minder dan 9 minuten. Verschillende smaken zorgen elke dag voor afwisseling. We richten ons bewust op voedsel met weinig koolhydraten & veel eiwittenzodat je je goede figuur kunt bereiken en op de lange termijn kunt behouden met behulp van onze handige tips in de gratis gids. Het doel is een verandering van eetpatroon op de lange termijn!

De voordelen van onze voedingskuur:

  • "Geen klassiek dieetgevoel": Tijdens onze voedingskuur blijf je normaal eten zonder jezelf uit te hongeren - gewoon op een gezonde manier en met een calorietekort. Dit maakt het mogelijk om op een gezonde manier af te vallen.
  • Tot 7000 kcal tekort per week: We hechten veel belang aan de optimale combinatie van een hoog eiwitgehalte en weinig koolhydraten. De ideale omstandigheden voor duurzaam gewichtsverlies.
  • Alle maaltijden per dag bevatten: In tegenstelling tot andere diëten bevat de Food Cure alle maaltijden en snacks voor elke dag - gevarieerd en lekker. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over boodschappen doen.
  • Volledig begeleid: Je wordt volledig door ons begeleid en je krijgt een allround zorgeloos pakket voor maximaal succes. In de bijgevoegde gids vind je tips voor voorbereiding en voeding na het programma, maar ook leuke fitnesstips en yogaoefeningen. Je kunt ook bladeren door onze recepten op onze blog of op Instagramom je gewicht op de lange termijn te behouden.

3 weken dieet: wat je moet vermijden

Om af te vallen, moet je meer calorieën binnenkrijgen dan je met voedsel binnenkrijgt. Maar let op: crashdiëten waarbij je in een paar dagen veel afvalt, zijn niet erg effectief. Deze methoden worden vaak geassocieerd met Deficiëntieverschijnselen en soms gezondheidsproblemen en het jojo-effect bevorderen. Dit betekent dat je na het vasten binnen de kortste keren weer op je oorspronkelijke gewicht zit.

Na een gezond dieet is het motto: Blijf op gewicht! Met de LiveFresh Voedingskuur sta je er voor en na de kuur niet alleen voor. Op onze blog vind je bijvoorbeeld tal van gezonde recepten om zelf te maken - gezond en veelzijdig.

Meer informatie over dit onderwerp vind je hier: >> Typische fouten bij het afvallen <<

 

Veelgestelde vragen over afvallen in 3 weken:

Hoeveel kilo kun je afvallen in drie weken?

Bij afvallen eet je met een calorietekort - met de LiveFresh Voedingskuur verbruik je ongeveer 1200 kcal per dag. Uitgaande van een referentiewaarde van 2300 calorieën per dag voor mannen en 1800 calorieën per dag voor vrouwen, resulteert dit in een besparing tot 1100 kcal voor mannen en tot 600 kcal voor vrouwen.

  • Mannen1100 kcal besparing per dag x 7 dagen = - 1,1 kg vet in één week
  • Vrouwen600 kcal bespaard per dag x 7 dagen = - 0,6 kg vet in één week

Hoeveel kilo je daadwerkelijk afvalt in drie weken hangt af van de volgende factoren:

  • Je calorieverbruik
  • Je lichaamsgewicht
  • Je lengte
  • Je sportactiviteiten

Hoe bereid ik me voor op een dieet van 3 weken?

  • Kies een tijdKies een tijdstip voor de voedingskuur zodat je je volledig op de kuur kunt concentreren zonder verleidelijke buffetten te hoeven weerstaan. Dit zal het veel gemakkelijker voor je maken om af te vallen.
  • Bepaal je doelVoor een succesvolle voedingskuur en om de overstap te maken naar een langdurig gezond voedingspatroon, heb je goede redenen nodig. Wat is je motivatie? Wil je misschien het risico op ziektes verminderen, gewicht verliezen of in het algemeen efficiënter worden? Deze doelen vormen de basis voor je succes.
  • Vlak voor de startEen paar dagen voordat je met je dieet begint, moet je suiker en koolhydraten in voedingsmiddelen zoals pasta, pizza, broodjes en dergelijke vermijden. Eet in plaats daarvan in deze periode veel groenten en plantaardige eiwitten om je lichaam langzaam te laten acclimatiseren. Dit zal het veel gemakkelijker voor je maken om je dieet te veranderen. In de inbegrepen dieetplan van LiveFresh vind je talloze tips en recepten voor een optimale bereiding

Wat is mijn dagelijkse basaal metabolisme?

De basale stofwisseling kan met een paar klikken online worden berekend door je leeftijd, gewicht en lengte in te voeren. Voor een volwassene van middelbare leeftijd die 70 kg weegt, is de gemiddelde basale stofwisseling ongeveer 1700 kcal voor mannen en 1500 kcal voor vrouwen. Dit zijn echter slechts referentiewaarden en kunnen variëren. Als je je stofwisselingssnelheid kent, kun je beter plannen en voorkomen dat je aankomt.

Maar let op: de basaal metabolisme is niet hetzelfde als de caloriebehoefte. De caloriebehoefte wordt als volgt berekend: Basaal metabolisme + energie metabolisme. Je kunt meer informatie over dit onderwerp vinden in onze blog >> Basaal metabolisme en caloriebehoefte berekenen <<

Wat is mijn dagelijkse caloriebehoefte?

De caloriebehoefte wordt berekend uit de basale stofwisseling + de de zogenaamde prestatiestofwisseling, die wordt gegenereerd door fysieke en mentale activiteiten. Dit kan variëren afhankelijk van spiermassa, intensiteit van de sport en andere individuele omstandigheden. Sport, fitness en dagelijkse beweging kunnen de prestatiestofwisseling verhogen.

Terug naar de blog