Vegane Karotten-Orangen-Ingwer Suppe

Veganistische wortel-, sinaasappel- en gembersoep

Deze heerlijke, veganistische soep is supersnel en kan in slechts een paar stappen worden bereid. Het is perfect om op te nemen in een gezond dagelijks dieet. Dit zachte recept is ook geschikt voor sapdieet voorbereiding, omdat het je perfect voorbereidt op het vloeibare dieet. Hoe je deze heerlijke lentesoep met wortel en sinaasappel maakt, lees je in dit artikel. De video van het recept vind je onderaan het artikel. 

Ingrediënten (4 porties):

Soep:

600g wortelen

2 sinaasappelen

30 gember

2 uien

1 knoflook

400 ml witte wijn

600 ml groentebouillon

optioneel: tomatenpuree

Topping:

Vegaroom

Bieslook

Pijnboompitten

Bereiding:

  1. Was de wortelen en snijd ze daarna in hapklare stukken.
  2. Rasp de gember, snijd de uien in blokjes, hak de knoflook fijn en doe alles bij de wortelen in een kom.
  3. Rasp de sinaasappelschil van de twee sinaasappels en voeg deze toe aan de andere ingrediënten in de kom.
  4. Giet wat olie in een pan, voeg alle ingrediënten toe die je tot nu toe hebt voorbereid en bak ze.
  5. Blus af met een witte wijn naar keuze en voeg de groentebouillon toe.
  6. Je kunt nu optioneel tomatenpuree toevoegen.
  7. Breng de ingrediënten in de pan ongeveer 15-20 minuten aan de kook en pureer ze na toevoeging van het verse sinaasappelsap van 2 sinaasappels.
  8. Dresseer de soep en serveer met crème vega, bieslook en pijnboompitten.

Voedingswaarden (per portie):

297 kcal

25,5g koolhydraten

6g eiwit

10g vet

Recept video: 

 

Terug naar de blog