Schnelle vegane Quesadillas mit Jackfruit

Snelle vegan quesadilla's met jackfruit

Veganistisch, supersnel en gewoon heerlijk. Quesadillas komen oorspronkelijk uit de Mexicaanse keuken en worden bereid met veel groenten en kaas. Het recept is niet alleen geschikt om klaar te maken voor je sapdieetmaar ook ideaal als vervolg. In dit artikel vind je het recept met heerlijke jackfruit. Onderaan het artikel vind je de receptvideo met onze chef Michi. 

Ingrediënten (4 quesadilla's):

4 tarwe- en maïswraps

15 g koriander

limoen

Veganistische kaas

Voor de kruidenmix:

1 theelepel uienpoeder

1 theelepel zout

1 theelepel oregano

2 theelepels paprikapoeder (gerookt of zoet)

2 theelepels komijn

1 theelepel cayennepoeder 

Voor de groentevulling:

1 Ui

2 kruidnagels Knoflook

1 TBSP. olijfolie

280g Jackfruit (uitgelekt gewicht)

¼ TSP zout

½ rood paprikapoeder

2 ½ TBSP. tomatenpuree

2 TSP kruidenmix

150g Kidneybonen

100g Maïs

Voor de dip:

Crème fraiche (veganistisch)

koriander

limoen

zout

Peper

Bereiden:

De kruidenmix:

Meng alle ingrediënten voorzichtig door elkaar.

    De groentevulling:

    1. Snijd de ui en knoflook in blokjes.
    2. Giet de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook zachtjes op middelhoog vuur.
    3. Laat de jackfruit uitlekken, pers hem uit en snijd hem daarna grof. Voeg ze vervolgens met het zout toe aan de pan en bak ze ongeveer 3 minuten op middelhoog vuur zodat het vocht verdampt.
    4. Snijd de paprika's in blokjes van 1 cm en voeg ze toe aan de pan met de jackfruit en bak nog 2 minuten.
    5. Roer de tomatenpuree en kruidenmix erdoor, laat kort karamelliseren en voeg dan de bonen en suikermaïs toe.
    6. Blus af met 75 ml water en laat alles 3 minuten sudderen.

    De dip:

    1. Giet de vegan crème fraîche in een kom en breng op smaak met zout en peper.
    2. Voeg een beetje koriander toe en besprenkel met een beetje vers limoensap.
    3. Meng alles goed en serveer de dip met de quesadilla's.

    De quesadilla's:

    1. Vul de quesadilla's met een laag kaas en groenten. Leg nog een laag kaas over de groenten, top af met koriander en vouw dubbel.
    2. Bak de quesadilla's 3 minuten in een pan met deksel tot ze goudbruin zijn. Draai de quesadilla's om en bak ze nog eens 3 minuten zonder deksel.
    3. Serveer met een partje limoen.

    Voedingswaarden (1 quesadilla): 

    370 kcal

    44,8g koolhydraten 

    12g eiwit

    14,6g vet

    Recept video:

     

     

    Terug naar de blog