Vegane Buddha Bowl mit Tahini-Dressing

Vegan Boeddha bowl met tahinidressing

Deze eenvoudige Mediterrane Buddha Bowl zit vol kleurrijke groenten, frisse salade, gezonde quinoa, eiwitrijke kikkererwten en een romige tahinidressing. Een geweldige voedingsrijke veggiebowl met verse ingrediënten voor de perfecte voorbereiding op je sapdieet.

Ingrediënten (2 porties):

150g quinoa

100g kikkererwten

250g broccoli

200g wortel

1 handvol mungbonen  

200g gerookte tofu (optioneel)

200g groene bonen

½ avocado

1 paar verse trostomaten

½ zoete aardappel

Voor de dressing:

¼ kopje sesampasta

2 el limoensap

1 eetlepel sesamolie

½ theelepel zeezout

1 el dadelstroop

Een beetje water

Bereiding:

  1. Bereid eerst de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking
  2. Was en snijd de courgette, wortel en bonen fijn
  3. Stoom nu de groenten tot ze beetvast zijn
  4. Snijd de zoete aardappel in dunne plakjes, leg ze op een bord en zet ze ongeveer 2-3 minuten in de magnetron. Draai dan de zoete aardappelschijfjes om en zet nog eens 2-3 minuten in de magnetron.
  5. Meng ondertussen alle ingrediënten voor de dressing en roer goed door elkaar
  6. Vul nu de kom met de quinoa
  7. Beleg met de groenten en de overige ingrediënten
  8. Giet tot slot de tahinidressing erover en garneer met wat verse chilipeper
  9. Eet smakelijk! 

Voedingswaarden (per portie):

kcal: 492

Koolhydraten: 48 g

Eiwit: 26 g

Vet: 18 g

Recept video: 

Terug naar de blog