Paleo recept: Bloemkoolpizza om zelf te maken

Mittel
16.12.2024
Paleo Rezept - Blumenkohl Pizza
  • Hoofdgerecht
  • Eiwitrijk
Paleo Rezept - Blumenkohl Pizza
  • Hoofdgerecht
  • Eiwitrijk

Hättest Du erwartet, dass es möglich ist, bei der Paleo Ernährung eine Pizza zu essen? Wir haben eine leckere Pizza Variante für Dich, die Du auch während der Paleo Ernährung essen kannst. Wir verraten Dir, was Du dafür brauchst und wie Du diese leckere Pizza mit einem Pizzaboden aus Blumenkohl zubereiten kannst. Ganz unten im Beitrag findest Du außerdem ein Rezeptvideo.

Zutaten

2 Portionen
  • 1
    Bloemkool
  • 4
    Eieren
  • 4 TBSP.
    Kokosmeel
  • 1 TSP
    Oregano's
  • 1 Snuifje
    Zouten
  • 2 TBSP.
    Olijfolie
  • 250 ml
    Tomaten
  • 1 TSP
    Tijm
  • Peper
  • 1 tailleband
    Rucola
  • 5 Schijven
    Parmaham
  • 40 g
    Pijnboompitten
  • 6
    Tomaten

Benötigte Küchenutensilien

Oven
Snijplank
Messen
Roerder
Bakpapier
Bakplaat
Lepel

Zubereitung

  • 1

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  • 2

    Was de bloemkool en verwijder de steel en bladeren.

  • 3

    Hak de bloemkoolroosjes fijn (zo mogelijk met een keukenmachine) tot ze ongeveer zo groot zijn als rijstkorrels.

  • 4

    Meng vervolgens het bloemkoolmengsel met de eieren, kokosmeel, oregano en een snufje zout. 

  • 5

    Bestrijk een met bakpapier beklede bakplaat met 1 eetlepel olijfolie.

  • 6

    Verdeel vervolgens het bloemkoolmengsel gelijkmatig over de bakplaat en bestrijk de randen van het mengsel met nog een eetlepel olijfolie.

  • 7

    Plaats de bloemkoolpizzabodem ongeveer 15-20 minuten in de voorverwarmde oven. 

  • 8

    Meng de gezeefde tomaten met de oregano, tijm, zout en peper en verdeel de saus gelijkmatig over de pizzabodem (nadat de bodem 15-20 minuten heeft gebakken).

  • 9

    Zet de pizza, inclusief de tomatensaus, nog 3-5 minuten terug in de oven.

  • 10

    Haal de pizza uit de oven (voorzichtig, hij is heet!) en beleg hem met rucola, gehakte zongedroogde tomaten en pijnboompitten na parmaham. 

Naehrwerte

Pro Portion
kcal
374 kcal
Kohlenhydrate
11 g
Fett
24 g
Protein
24 g

Rezeptvideo

Rezeptempfehlungen

Terug naar de blog