Paleo Rezept - Blumenkohl Pizza

Paleo recept - Bloemkoolpizza

Zin in pizza?

Had je verwacht dat het mogelijk zou zijn om pizza te eten met een Paleo dieet? Wij hebben een heerlijke pizza variatie voor je die je ook kunt eten als je het Paleo dieet volgt. We vertellen je wat je nodig hebt en hoe je deze heerlijke pizza met een bloemkool pizzabodem kunt maken. Onderaan het artikel vind je ook een receptvideo.

Ingrediënten voor 1 pizzabodem (ca. 4 porties):

voor de bodem:

1 bloemkool

4 eieren

4 eetlepels kokosmeel

1 theelepel oregano

1 snufje zout

2 eetlepels olijfolie

voor de topping:

250 ml gezeefde tomaten

1 theelepel oregano

1 theelepel tijm

1 snufje zout

een beetje peper

1 bos verse rucola

4-6 plakjes parmaham

40 g pijnboompitten

5-7 gedroogde tomaten

Bereiding:

Pizzabodem:

Verwarm de oven voor op 200°C. Was de bloemkool en verwijder de steel en bladeren. Hak de bloemkoolroosjes fijn (zo mogelijk met een keukenmachine) tot ze ongeveer zo groot zijn als rijstkorrels. Meng vervolgens het bloemkoolmengsel met de eieren, kokosmeel, oregano en een snufje zout. 

Bestrijk een met bakpapier beklede bakplaat met 1 eetlepel olijfolie. Verdeel vervolgens het bloemkoolmengsel gelijkmatig over de bakplaat en bestrijk de randen van het mengsel met nog een eetlepel olijfolie. Zet de bloemkoolpizzabodem ongeveer 15-20 minuten in de voorverwarmde oven. 

Tomatensaus:

Meng de gezeefde tomaten met oregano, tijm, zout en peper en verdeel de saus gelijkmatig over de pizzabodem (nadat de bodem 15-20 minuten heeft gebakken). Zet de pizza, inclusief de tomatensaus, nog 3-5 minuten terug in de oven.

Serveer:

Haal de pizza uit de oven (voorzichtig, hij is heet!) en beleg hem met rucola, gehakte zongedroogde tomaatjes en pijnboompitten na parmaham. 

Eet smakelijk!

Voedingswaarden (per portie):

374 kcal

11g koolhydraten

24g eiwit

24g vet

Wil je meer weten over Paleo dieet in het algemeen, welke voedingsmiddelen zijn toegestaan en wat het voor je kan doen? Je vindt alle antwoorden in ons artikel ➤ Paleo - het dieet uit het stenen tijdperk

Wil je je dieet op de lange termijn gezonder maken? Gebruik dan een sapdieetom de basis te leggen voor een gezondere en bewustere levensstijl en om slechte eetgewoonten te doorbreken. Neem dan de bloemkoolpizza op in je dagelijkse leven - hij heeft de perfecte voedingswaarden voor een gezond en evenwichtig dieet. 

Video met recept:

Terug naar de blog