Low Carb Rezept - Wrap Variation

Koolhydraatarm recept - Wrap variatie

Ben je op zoek naar een eenvoudig maar heerlijk koolhydraatarm recept? We hebben een koolhydraatarme wrapvariatie voor je gemaakt die je snel zelf kunt maken en waarvoor je maar een paar ingrediënten nodig hebt. Aan de slag!

Natuurlijk kun je de wrap ook naar eigen smaak vullen met andere ingrediënten. Zorg er echter wel voor dat de vulling ook koolhydraatarm is en gebruik alleen toegestane voedingsmiddelen. 

Onderaan het artikel vind je ook een video over het recept.

Ingrediënten voor 1 grote wrap (ongeveer 2 porties):

Voor de wrap:

250g mozzarella

2 eieren (maat M)

voor de vulling:

2-3 eetlepels roomkaas (naturel)

1 eetlepel yoghurt naturel

verse bieslook

verse peterselie

zout

peper

ongeveer 5-7 kerstomaatjes

ca. 2-3 plakjes ham (naar keuze)

verse rucola 

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 160°C boven-/onderwarmte. Snijd de mozzarella in kleine stukjes en doe samen met de eieren in een blender. Mix het mengsel tot het deeg mooi lopend is en geen brokken bevat. Verdeel het mengsel nu gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat. Probeer het deeg zo uit te spreiden dat het een rechthoek vormt. Plaats het deeg 10-15 minuten in de oven zodat het stevig en lichtbruin wordt. Haal dan het afgewerkte wrapdeeg uit de oven en laat het lichtjes afkoelen. 

Bereid een kruidenkwark voor de vulling. Hak de verse bieslook en peterselie in zeer kleine stukjes. Doe de roomkaas, natuurlijke yoghurt en gehakte kruiden in een kom. Meng de ingrediënten door elkaar en breng de kwark goed op smaak met zout en peper. Als de kwark te stevig is, kun je iets meer natuurlijke yoghurt toevoegen. 

Verdeel nu de kruidenkwark over de afgekoelde wrap. Beleg vervolgens met ham, rucola en kwart cherrytomaatjes. Breng de wrap op smaak met zout en peper.

Rol tot slot de wrap op en je bent klaar! Eet smakelijk!

Voedingswaarden (per portie):

580 kcal

6g koolhydraten

40g eiwit

45g vet

Wil je meer weten over de koolhydraatarm dieet in het algemeen, welke voedingsmiddelen zijn toegestaan en voor wie deze vorm van voeding geschikt is? Je vindt alle antwoorden in ons artikel ➤ Koolhydraatarm - eten met weinig koolhydraten

Om je eetpatroon op de lange termijn te veranderen, is het echt belangrijk om aan de slag te gaan. Onze sapdieet maakt deze verandering makkelijker voor je. Begin nu met een bewustere levensstijl met je sapdieet en voel je beter op de lange termijn! 

Video met recept:

Terug naar de blog