Halloween-special: Laten we het samen doen gezond schrikken! Heerlijk vegan gevulde paprika's - met de hoog vitamine C gehalte van 140 milligram per 100 gram, ondersteunen vooral de rode peulen het afweersysteem van het lichaam. Maar ook groene en gele peulen geven het immuunsysteem een boost: Met gemiddeld 120 milligram vitamine C (100 gram) hebben ze bijna dezelfde hoge gehaltes. Wil je je voeding op de lange termijn gezonder maken? Gebruik een sapdieetom eenvoudig te beginnen met een gezondere & bewustere levensstijl. Neem dan de vegan gevulde paprika's op in je dagelijkse leven. Veel plezier met koken!
Bereiding: 5 min.
Bereiding: 15-20 min.
Totale tijd: 35-40 min.
Keuken/Oorsprong: Regionaal
Categorie: Koolhydraatarm
Ingrediënten (3 paprika's):
3 paprika's
250 g gierst
1 courgette
1 ui
1 pak gezeefde tomaten
3 el paprikapoeder
1 klein blikje suikermaïs
olijfolie
zout
Peper
100 g Goudse kaas (geraspt)
Bereiden:
- Breng eerst de gierst kort aan de kook in een pan met dezelfde hoeveelheid groentebouillon, haal van het vuur en laat ongeveer 15-20 minuten wellen.
- Was vervolgens de paprika's, verwijder de kapjes en verwijder het klokhuis met een scherp mes.
- Snijd nu de gezichten in de paprika's
- Snijd vervolgens de ui en courgette in fijne blokjes
- Doe vervolgens de uien in een pan, fruit ze kort, voeg de courgettes en suikermaïs toe en bak nog eens 8-10 minuten.
- Voeg nu wat groentebouillon en de gierst toe en laat nog 5 minuten sudderen.
- Vul tot slot de paprika's met het mengsel en leg ze in een ovenschaal, voeg de tomatenpuree toe, bestrooi met kaas en zet 15-20 minuten in de oven (180 °C heteluchtoven).
Voedingswaarden (per portie):
486 kcal
29g koolhydraten
32g eiwit
26g vet