Halloween Special Teil 2 - Vegane gefüllte Paprika

Halloween Special Deel 2 - Veganistische gevulde paprika's

Halloween special: Laten we samenkomen gezond schrikken! Heerlijk vegan gevulde paprika's - met de hoog vitamine C gehalte van 140 milligram per 100 gram, ondersteunen vooral de rode peulen het afweersysteem van het lichaam. Maar ook groene en gele peulen geven het immuunsysteem een boost: Met gemiddeld 120 milligram vitamine C (100 gram) hebben ze bijna dezelfde hoge gehaltes. Wil je je voeding op de lange termijn gezonder maken? Gebruik een sapdieetom eenvoudig te beginnen met een gezondere & bewustere levensstijl. Neem dan de vegan gevulde paprika's op in je dagelijkse leven. Veel plezier met koken!

Bereiding: 5 min.

Bereiding: 15-20 min.

Totale tijd: 35-40 min.

Keuken/Oorsprong: Regionaal

Categorie: Koolhydraatarm

Ingrediënten (3 paprika's):

3 paprika's

250 g gierst

1 courgette

1 ui

1 pak gezeefde tomaten

3 el paprikapoeder

1 klein blikje suikermaïs

olijfolie

zout

Peper

100 g Goudse kaas (geraspt)

Bereiden: 

  1. Breng eerst de gierst kort aan de kook in een pan met dezelfde hoeveelheid groentebouillon, haal van het vuur en laat ongeveer 15-20 minuten wellen.
  2. Was vervolgens de paprika's, verwijder de kapjes en verwijder het klokhuis met een scherp mes.
  3. Snijd nu de gezichten in de paprika's
  4. Snijd vervolgens de ui en courgette in fijne blokjes
  5. Doe vervolgens de uien in een pan, fruit ze kort, voeg de courgettes en suikermaïs toe en bak nog eens 8-10 minuten.
  6. Voeg nu wat groentebouillon en de gierst toe en laat nog 5 minuten sudderen.
  7. Vul tot slot de paprika's met het mengsel en leg ze in een ovenschaal, voeg de tomatenpuree toe, bestrooi met kaas en zet 15-20 minuten in de oven (180 °C heteluchtoven).

Voedingswaarden (per portie):

486 kcal

29g koolhydraten

32g eiwit

26g vet

Recept video:

style="font-weight: 400;">
Terug naar de blog