Ist Durchfall während einer Saftkur normal? Das solltest Du wissen!

Is diarree normaal tijdens een sapkuur? Dat zou je moeten weten!

Een paar dagen alleen voedzame fruit- en groentesappen drinken is een ware traktatie voor je lichaam. Je kunt in deze periode ongezonde eetgewoonten opgeven en je Ontlast je darmen eens. Tijdens een sapdieet worden geen vaste voedingsmiddelen geconsumeerd - dit kan je spijsvertering snel verstoren. Een sapkuur betekent een grote verandering voor je lichaam - Als je de overgangsfase van vast naar vloeibaar voedsel verkeerd aanpakt, riskeer je klachten zoals constipatie of diarree. Wij vertellen je waarom, waar je vooral op moet letten voor je spijsvertering tijdens het sapvasten. Onthoud: elk lichaam is anders en dat is volkomen normaal!

Diarree tijdens het sapvasten: de oorzaken

Vasten is altijd een tijd van onthouding - tijdens een sapdieet onthoud je je van vast voedsel en drink je alleen voedingsrijk fruit- en groentesap. Een Te snel van dieet veranderen kan echter leiden tot diarree. Diarree is een veel voorkomend probleem tijdens de sapkuur, vooral bij nieuwkomers in het vasten. Dit komt meestal doordat je veel water verliest tijdens het sapvasten. Als de stoelgang gepaard gaat met krampen en buikpijn, kan een intolerantie ook de oorzaak zijn.

Wijdverspreid is Diarree zelfs na een sapkuur. Sommige mensen reageren gevoelig op de overgang van vloeibaar naar vast voedsel tijdens het vasten. Na het vasten moet het lichaam langzaam weer wennen aan normale voedselinname normale voedselinname. Wil je meer weten over de mogelijke gezondheidsproblemen die gepaard gaan met vasten? Hier vind je alle informatie over Sapkuur bijwerkingen.

BelangrijkAls de symptomen langer dan drie dagen aanhouden zonder tekenen van verbetering, moet altijd een arts worden geraadpleegd.

De juiste voorbereiding voor een gezonde darm tijdens het vasten

Omdat je bij sapvasten een bepaalde tijd helemaal geen vast voedsel mag eten, is de moet de spijsvertering langzaam en voorzichtig worden voorbereid op deze verandering in dieet. Het eigenlijke vasten begint daarom vóór het sapvasten. De volgende tips helpen je om je darmen voor te bereiden op het vasten:

  • Eet voor het vasten licht verteerbaar voedsel zoals gestoomde groenten.
  • Vermijd zeer vet voedsel.
  • Beperk de consumptie van luxe voedingsmiddelen zoals koffienicotine en alcohol.
  • Bereid het spijsverteringsstelsel voor op de komende periode door vóór het vasten te purgeren met een darmspoeling of door laxerende zouten te drinken en symptomen zoals hoofdpijn, misselijkheid en duizeligheid te verminderen.

Een bijbehorende voorbereiding en follow-up met deze maatregelen kunnen heilzaam zijn voor het lichaam. Belangrijk: Alles kan, niets moet! Voor meer tips over sappenkuren en hoe je ze het beste kunt doorstaan, blader je door onze Nieuws & Sap Blog - hier vindt u bijvoorbeeld 10 tips voor sapkuren.

Als je niet zeker weet of je gezondheid de mogelijke bijwerkingen aankan, kun je het beste met een arts praten.

Sapkuur diarree: Nuttige maatregelen & tips voor preventie

Wat moet je doen als je tijdens de kuur al last hebt van diarree? Hier zijn een paar eenvoudige maatregelen om je spijsvertering te verlichten:

  • Drink veel water en ongezoete thee om vochtverlies te compenseren.
  • Week een eetlepel psylliumschillen een paar minuten in een glas water en drink dit 's ochtends na het opstaan.
  • Compenseer het verlies aan elektrolyten door groentebouillon te eten.

Je moet na het sapvasten ook niet meteen teruggaan naar je oude eetpatroon. Anders riskeer je diarree en buikpijn na het verbreken van het vasten. Geef je lichaam een paar dagen de tijd om weer te wennen aan vast voedsel, zodat je je spijsvertering niet overbelast. De volgende tips zullen je helpen om de aanpassingsfase zonder symptomen door te komen:

  • Laat je maag en darmen langzaam wennen aan vast voedsel.
  • Kauw voedsel bewust en langzaam om de maag te ontlasten.
  • Stop met eten zodra je je vol voelt.
  • Eet een dieet zonder vet voedsel, kant-en-klaarmaaltijden, fastfood en snoep.
  • Kies tijdens het vasten voor gestoomde groenten of groentesoep met wat rijst of aardappelen.
  • Je kunt ook kleine hoeveelheden plantaardige melkproducten gebruiken, zoals havermelk of amandelyoghurt.

LiveFresh tip: Iedereen die één keer een sapdieet volgt, kan er op de lange termijn profijt van hebben. Deze vorm van vasten maakt het makkelijker om te beginnen met een gezond voedingspatroon en een evenwichtige levensstijl.

Terug naar de blog