Gezonde chocoladecrème gemaakt van avocado is een heerlijk en gezond alternatief voor conventionele chocoladecrèmes, die vaak overladen zijn met suiker en kunstmatige smaakstoffen. Met de romige textuur van avocado'sde rijke chocoladesmaak en de zoetheid van agavesiroop, is deze crème perfect voor alle leeftijden. chocoladeliefhebbers, die op hun dieet willen letten.
Bereiding: 2 min.
Bereiding: 5 min.
Totale tijd: 7 min.
Keuken/Oorsprong: Regionaal
Ingrediënten (2 porties):
2 avocado's
40 g cacao
100g pure chocolade
agavesiroop
Bereiden:
-
Smelt de pure chocolade in een bain-marie of in de magnetron
-
Snijd de avocado's in de lengte door en doe het vruchtvlees in een kom
-
Voeg nu de cacao en agavesiroop toe aan de avocado's en mix alles met een staafmixer of in een mixer tot je een gladde crème hebt
-
Voeg dan de gesmolten chocolade toe aan het avocado- en cacaomengsel en meng alles goed door elkaar
-
Giet de chocoladecrème in een afsluitbare pot of kom en zet minstens een uur in de koelkast om op te stijven
-
Serveer de chocoladecrème als broodbeleg, als topping voor yoghurt of fruit of gewoon op zichzelf als een gezond en lekker tussendoortje.
Voedingswaarden (per 100g):
265 kcal
23g koolhydraten
23,7g eiwit
12g vet
Recept video: