Een heerlijke en gezond ontbijt dat ook nog eens snel en gemakkelijk te bereiden is, kan een echte uitdaging zijn. Hier komt de recept voor gebakken havermout in het spel! Deze heerlijke en voedzame variatie van pap wordt gebakken in de oven en is op smaak gebracht met stukjes banaan en chocoladeschilfers.
Bereiding: 5 min.
Bereiding: 30 min.
Totale tijd: 35 min.
Keuken/Oorsprong: Regionaal
Ingrediënten (1 blik):
40g gerolde haver
60 ml havermelk
1/2 banaan
chocolade druppels
1/2 theelepel bakpoeder
Bereiden:
-
Doe de gerolde haver in een kom en meng goed met de havermelk
-
Snijd nu een halve banaan in kleine stukjes en voeg toe aan de havermout
-
Voeg vervolgens het bakpoeder toe aan het mengsel en hak het fijn in een blender
-
Voeg nu de chocoladeschilfers toe en meng alles goed door elkaar
-
Giet het mengsel in een bakblik of kleine ovenschaal en bak ongeveer 20-25 minuten tot het oppervlak goudbruin en knapperig is
Voedingswaarden (per 100g):
255 kcal
55,4g koolhydraten
1,6g eiwit
17g vet