Pannenkoeken met appel zijn een heerlijke variatie op de klassieke pannenkoekendie een fruitige smaak krijgen door de toevoeging van appels. De appels geven de pannenkoeken een fruitige smaak. natuurlijke zoetheid en zorgen ervoor dat ze vochtig en zacht blijven. Geserveerd met vers fruit zijn de appelpannenkoeken een perfect ontbijt of een zoete snack voor tussendoor.
Bereiding: 5 min.
Bereiding: 15 min.
Totale tijd: 20 min.
Keuken/Oorsprong: Regionaal
Ingrediënten:
1 kop bloem
1/2 kop havermelk
agavesiroop
1/2 theelepel bakpoeder
3 eetlepels yoghurt
1 appel
Bereiding:
-
Schil de appel en snijd hem in dunne ringen
-
Meng de bloem en het bakpoeder in een middelgrote kom. Voeg langzaam de havermelk, yoghurt en agavesiroop toe en meng tot een glad beslag.
-
Laat het deeg nu een paar minuten rusten
-
Doop dan de appelringen in het beslag en leg ze in een verwarmde pan. Na een paar minuten kun je de pannenkoeken omdraaien tot ze goudbruin zijn
-
Leg de pannenkoeken op een bord en serveer met fruit.
-
Eet smakelijk!
Voedingswaarden (per 100g):
115,2 kcal
22g koolhydraten
3g proteïne
1,4g vet