Frisse zomersalade met geroosterde kikkererwten

Einfach
16.12.2024
Frischer Sommersalat mit gerösteten Kichererbsen
  • Salade
  • Veganistisch
Frischer Sommersalat mit gerösteten Kichererbsen
  • Salade
  • Veganistisch

Dieser leckere und frische Sommersalat mit einem leckeren Topping aus Granatapfelkernen und gerösteten Kichererbsen bringt eine tolle Abwechslung in Deinen Ernährungsalltag. Außerdem eignet sich dieser Salat perfekt als Snack während Deiner Vor- und Nachbereitung auf Deine Saftkur. Wie Du ihn in nur wenigen Schritten zubereiten kannst und welche Zutaten Du dafür benötigst, erfährst Du in diesem Beitrag. Das Rezeptvideo findest Du ganz unten im Beitrag. 

Zutaten

2 Portionen
  • 400 g
    Salade naar keuze
  • 2
    Wortelen
  • 0.5
    Komkommers
  • 1
    Paprika
  • 200 g
    Cherrytomaten
  • Granaatappelpitjes
  • 60 g
    Spruiten
  • 400 g
    Kikkererwten
  • Olijfolie
  • 4 TBSP.
    Tahinipasta
  • 4 TBSP.
    Sojasaus
  • 4 TBSP.
    Water
  • 1
    Knoflookteentjes
  • 1
    Limoenen

Benötigte Küchenutensilien

Rasp
Snijplank
Messen
Kom
Pan

Zubereitung

  • 1

    Rasp de komkommer in plakjes en de wortelen in dunne reepjes

  • 2

    Snijd de paprika's in kleine blokjes, halveer de tomaten en doe ze in een kom met de komkommer en wortels

  • 3

    Verhit een beetje olijfolie in een pan en voeg de kikkererwten toe

  • 4

    Kruid ze met de kruiden van je keuze en rooster ze in de pan tot ze knapperig zijn.

  • 5

    Hak de knoflook zo fijn mogelijk en doe deze in een kommetje

  • 6

    Voeg de sojasaus, tahini en water toe en meng alles goed met de knoflook tot een saus. Breng op smaak met het sap van een verse limoen

  • 7

    Voeg de gewassen salade toe aan de groenten in de kom en voeg de granaatappelpitjes en kiemen toe

  • 8

    Meng de salade voorzichtig en doe hem in een diep bord of slakom

  • 9

    Giet de dressing over de salade en meng het met de salade

  • 10

    Topping met de geroosterde kikkererwten

Naehrwerte

Pro Portion
kcal
279 kcal
Kohlenhydrate
26,25 g
Fett
11 g
Protein
13,4 g

Rezeptempfehlungen

Terug naar de blog